Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κοινωνία

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Άρθρο για την Παιδεία και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτήν έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έχουμε πολλές φορές τονίσει και σε χρόνους προηγούμενους, τη σημασία των θεμάτων παιδείας με τα οποία είναι άμεση ανάγκη να επιλαμβάνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχουμε έμπρακτα ασχοληθεί με το όλον θέμα, καθότι η όλη παρουσία μας επί μία πενταετία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αμέριστο ενδιαφέρον μας για τα προβλήματα των σχολείων της πόλης μας, στο πλαίσιο πάντα των περιορισμένων μέχρι τώρα δυνατοτήτων μας.

Μέσα στα χρόνια που πέρασαν συναντηθήκαμε αρκετές φορές με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της πόλης μας, καθώς και μεμονωμένα με Συλλόγους Γονέων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αφουγκραστήκαμε τα προβλήματά τους, τα καταγράψαμε και σε ορισμένες περιπτώσεις δώσαμε λύσεις. Δεν τα γράφουμε αυτά για να δρέψουμε δάφνες ή να δεχθούμε κάποιες ευχαριστίες. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου μας. Επιθυμούμε να συνδέσουμε τα θέματα παιδείας των σχολείων της πόλης μας με το ενδεδειγμένο και επιβαλλόμενο ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής, της εκάστοτε δημοτικής Αρχής, δίνοντας σε αυτά άμεση προτεραιότητα και ριζοσπαστικές λύσεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους σύγχρονους καιρούς μας, δέχεται προκλήσεις και καλείται καθημερινά να δώσει λύσεις σε απλά ή σε περίπλοκα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και τη βελτίωση της ζωής τους. Απαιτείται η ιεράρχησή τους γιατί δεν είναι εύκολη και εφικτή η επίλυση όλων. Όμως τα θέματα παιδείας δεν επιδέχονται καμία απολύτως μακρηγορία ή αναβολή. Είναι πάντα άμεσης προτεραιότητας, όσο και αν αυτό απαιτεί θυσίες ή δαπάνες. Τα θέματα παιδείας είναι όλα ανελαστικής επίλυσης και δεν συγχωρούνται ούτε αναβολές ούτε άσκοπες ή υστερόβουλες διαπραγματεύσεις. Είναι η μεγαλύτερη και η ουσιαστικότερη επένδυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μέλλον της νέας γενιάς, η οποία μοιραία έχει δοκιμαστεί και αυτή, όπως όλοι μας, από την οικονομική κρίση της πατρίδας μας και απαιτεί ειλικρινείς και ασυμβίβαστες λύσεις. Άλλωστε αυτή είναι και η πεμπτουσία της πραγματικής και ουσιαστικής ύπαρξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κοντά στον πολίτη, κοντά στη νέα γενιά όσο κι αν αυτό κοστίζει, όσες θυσίες κι αν απαιτούνται.

Αυτές είναι οι σκέψεις μας που αναμφισβήτητα περιλαμβάνονται στο εκκολαπτόμενο πρόγραμμά μας. Για μας τα σχολεία μας και ο εκπαιδευτικός και μαθητικός πληθυσμός τους είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει η πόλη μας, για τα οποία υποσχόμαστε αδιαπραγμάτευτη και χωρίς όρια προσφορά. Το επιβάλλει η νέα γενιά και το αξίζει πραγματικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet