Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

«Πράσινες γωνιές» κάδων σε στρατηγικά σημεία του Ηρακλείου Αττικής

0
235 Προβολές

Ειδικές «πράσινες γωνιές», με νέους κάδους συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα νέα συστήματα τοποθετήθηκαν και θα συνεχίσουν να τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία της πόλης (πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους) για να γίνει πιο λειτουργική η συγκέντρωση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και πιο καλαίσθητη η εικόνα στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως αναφέρει ο Δήμος.

Οι «πράσινες γωνιές» αποτελούνται από σύγχρονα συστήματα κάδων που σφραγίζουν ασφαλέστερα από τους παραδοσιακούς, απομονώνοντας αποτελεσματικότερα τα απορρίμματα. Στο επάνω μέρος του δε φιλοξενούν οπές στις οποίες τοποθετούνται φυτά, αφ’ ενός δημιουργώντας μια σαφώς καλύτερη εικόνα και αφ’ ετέρου στέλνοντας το μήνυμα ότι τα αστικά σκουπίδια δεν είναι απαραίτητο μια… βρώμικη υπόθεση.

«Επιλέξαμε, σε πρώτη φάση, να δοκιμάσουμε τα νέα συστήματα σε χώρους που αποτελούν σημείο συνάντησης των Ηρακλειωτών, τόσο των μεγάλων, όσο και των παιδιών. Ήδη, από τις πρώτες ημέρες της τοποθέτησής τους, έχουμε θετικές απόψεις από τους κατοίκους της πόλης μας και αιτήσεις να βάλουμε τους ίδιους κάδους και σε άλλα σημεία. Έτσι, επεξεργαζόμαστε ήδη τις επόμενες περιοχές στις οποίες θα επεκτείνουμε την πρωτοβουλία», σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up