Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη με θέμα την «παρατηρητικότητα» την «οικολογία», τους «δεινοσαύρους» και «τον σχεδιασμό μιας ιδανικής βόλτας στην πόλη» πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23, Νίκαια) από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2019.

Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα, τα οποία αποτελούν ένα εναλλακτικό είδος διδασκαλίας, οργανώνονται και υλοποιούνται από το έμπειρο κι εξειδικευμένο προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας. Είναι διαμορφωμένα και προσαρμοσμένα ξεχωριστά για την κάθε σχολική βαθμίδα, και στοχεύουν στην ενεργητική συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων και την αποδοτικότερη αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, πρωινές ώρες κι έχουν διάρκεια από 60’ έως 90΄.

Για την τρέχουσα περίοδο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • «Ψάξε – βρες, βιβλία με ουρές», Α’ και Β’ τάξη. Διαδραστικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην παρατηρητικότητα και τη δυνατότητα ταξινόμησης παρόμοιων βιβλίων με διαφορετικούς τρόπους.
  • «Υπερασπίσου τη Φύση», Β΄ έως Στ΄ τάξη. Διαδραστικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου προσεγγίζονται θέματα οικολογίας μέσα από βιωματικές ασκήσεις.
  • «Ταξίδι στην εποχή των δεινοσαύρων», Β΄ έως Στ΄ τάξη. Διαδραστικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την εξοικείωση με τις «Δεινο-ταυτότητες» και αναγνώρισης μερικών ειδών των δεινοσαύρων
  • «Νίκαια, τι κρύβεται πίσω απ΄ το όνομα της πόλης μας;», Ε΄ και Στ΄ τάξη. Αναδρομή στην ιστορία πόλης της Νίκαιας μέχρι σήμερα και ενεργητική συμμετοχή στον σχεδιασμό μίας ιδανικής βόλτας στην πόλη.
Υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας για το ευρύ κοινό

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη αποτελούν χώρους πολιτισμού που είναι ανοικτοί, φιλικοί και προσιτοί για το ευρύ κοινό, και ο σκοπός τους είναι η προώθηση και η εξάπλωση της γνώσης ισότιμα σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας. Λειτουργούν ξεχωριστά τμήματα για ενήλικες και παιδιά, και πραγματοποιούν εκτός από εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων και λέσχες ανάγνωσης προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ενδιαφέροντα όλων των ηλικιών.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νίκαιας είναι διαρθρωμένη σε τέσσερις ορόφους με ξεχωριστά τμήματα και θεματολογία. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το παιδικό και εφηβικό τμήμα, στον δεύτερο όροφο το τμήμα της λογοτεχνίας, στον τρίτο όροφο το τμήμα όλων των επιστημών και στον τέταρτο το πληροφοριακό τμήμα, όπως εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και περιοδικά. Πραγματοποιεί οργανωμένες ξεναγήσεις σε άτομα ή ομάδες όπου γίνεται αναλυτική παρουσίαση της συλλογής και του τρόπου λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ενώ εκτός από έντυπο υλικό περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό (DVD, CD-ROM, CD, PC GAMES). Διαθέτει ευρύχωρο αναγνωστήριο, υπολογιστές με χρήση wi-fi και παρέχεται η δυνατότητα φωτοτύπησης, σάρωσης κι εκτύπωσης. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα δανεισμού έως τριών βιβλίων για δεκαπέντε ημέρες τόσο για τους κατοίκους του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, όσο και για τους κατοίκους των όμορων δήμων.

Ώρες λειτουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας:

  • Δευτέρα & Παρασκευή: 8:00-14:00
  • Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 8:00-20:00
  • Σάββατο: 10:00-14:00

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet