Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»
Κοινωνία

Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα». Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους εργαζόμενους του Κέντρου.

Από τη μεριά του Σπύρου Κωνσταντά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης και υποψήφιου δημάρχου, αναδείχθηκε «η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξη, με τον κ. Κωνσταντά να προσθέτει τα εξής:

«Η Ειδική Αγωγή για τη κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί κόστος, ένα κόστος που πρέπει με κάθε τρόπο να μειωθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των ιδιωτών, που λυμαίνονται αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα. Διαχρονικά χαμένοι είναι εργαζόμενοι, γονείς, και ΑμεΑ, ενώ  κερδισμένο είναι το κράτος, αφού απαλλάσσεται από το “περιττό κόστος” και οι επιχειρηματίες του κλάδου που εμπορεύονται τον πόνο.

»Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελούσε και αποτελεί τον “φτωχό συγγενή” του εκπαιδευτικού συστήματος. Από το 2009 έχουν περικοπεί σχεδόν τα 4/5 της κρατικής χρηματοδότησης, οι εργαζόμενοι ζουν με την ανασφάλεια για το τι θα τους ξημερώσει την επόμενη μέρα, αν θα έχουν δουλειά ή αν θα έχουν μισθό.

»Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι παρέμειναν απλήρωτοι για 18 ολόκληρους μήνες. Το ζήτημα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως έκαναν και στο παρελθόν, θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής, να αναπτύσσουν δραστηριότητα, να συμβάλλουν στο ξεδίπλωμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών».

Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της παράταξης στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, «τη μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να πολλαπλασιαστούν οι εργατικές-λαϊκές δυνάμεις και τα κέντρα αντίστασης που αμφισβητούν, αντιπαλεύουν, παρεμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet