Καταγγελίες για φόλες στο Γαλάτσι
Αυτοδιοίκηση

Καταγγελίες για φόλες στο Γαλάτσι

Καταγγελίες για φόλες που βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές του Γαλατσίου δέχθηκε ο Δήμος Γαλατσίου.

Ο Δήμος καταδικάζει τέτοιες ενέργειες με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Γαλατσίου, με αφορμή διάφορες καταγγελίες για φόλες σε διάφορες περιοχές του Γαλατσίου, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες – δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτών.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012 η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ). Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα και υποχρέωση να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του περιπάτου τους και να καταγγέλλουν τυχόν περιστατικά στις Αρχές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet