Ο Μιχ. Κολιός έχει τον τίτλο, αλλά ο Δημ. Στεργίου προεδρεύει στο Δ.Σ. Πεντέλης!
Πρόσωπα

Ο Μιχ. Κολιός έχει τον τίτλο, αλλά ο Δημ. Στεργίου προεδρεύει στο Δ.Σ. Πεντέλης!

Το είχαμε αναφέρει και στο σχόλιό μας για την «παρθενική» προεδρία του κ. Μιχάλη Κολιού στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης. Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος αδυνατεί να «κρατήσει τα γκέμια» ενός Σώματος που, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, γίνεται και πιο «απείθαρχο». Ωστόσο, τα περισσότερα προβλήματα για τον πρόεδρο του Δ.Σ. Πεντέλης μάλλον προέρχονται εκ δεξιών του, από εκεί που κάθεται ο δήμαρχος…

Γιατί τελικώς, ο κ. Κολιός απλώς παρίσταται, αφού ουσιαστικά καθήκοντα προέδρου ασκεί ο κ. Δημήτρης Στεργίου. Αυτός είναι που του δίνει τις εντολές για το πώς θα χειριστεί τη συζήτηση, τι θα απαντήσει στα όσα του λένε οι συνάδελφοι της μειοψηφίας, πότε θα θέσει τα θέματα σε ψηφοφορία… Οι κοφτές, «στρατιωτικές» εντολές του δημάρχου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον – ούτως ή άλλως χαμηλών τόνων πρόεδρο – να ασκήσει τα εκ του νόμου οριζόμενα καθήκοντά του.

Επόμενο είναι αυτή η κατάσταση να έχει γίνει αντιληπτή από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι αναγκάζονται, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση, όταν θέτουν κάποιο διαδικαστικό ερώτημα, να… υπενθυμίσουν στον κ. Κολιό ότι ρωτούν εκείνον κι εκείνος πρέπει να απαντήσει! Ωστόσο, πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη ο πρόεδρος, έχει ήδη ανοίξει το μικρόφωνό του ο δήμαρχος και έχει απαντήσει αντ’ αυτού.

Ευτυχώς για τον κ. Κολιό, η αναμφίβολα δυσχερής θητεία του στο προεδρείο ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και θα απαλλαγεί από ένα βαρύ φορτίο, που ο συγκεντρωτισμός και η αυταρχικότητα του δημάρχου Πεντέλης το κάνει ακόμη βαρύτερο.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε και το ίδιο για την ποιότητα διεξαγωγής των συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, που – υπό τα δεδομένα που εκθέσαμε – θα πέφτει σε όλο και χαμηλότερο επίπεδο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet