Εξερράγη τελικά η χειροβομβίδα στο προαύλιο του ρωσικού προξενείου στο Χαλάνδρι – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική
Κοινωνία

Εξερράγη τελικά η χειροβομβίδα στο προαύλιο του ρωσικού προξενείου στο Χαλάνδρι – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Εξερράγη, τελικά, η χειροβομβίδα που πέταξαν, στις 03:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής, άγνωστοι στο προαύλιο του ρωσικού προξενείου, στην οδό Τζαβέλα 5 στο Χαλάνδρι. Η επιβεβαίωση ήρθε με σχετική καθυστέρηση από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή κάποια σοβαρή υλική ζημιά.

Τα υπολείμματα της χειροβομβίδας περισυνέλεξαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν παραλάβει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ρωσικού προξενείου, ενώ θα λάβουν υλικό από παρακείμενες κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, προκειμένου να δουν το δρομολόγιο των δραστών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί να κινείται ύποπτα μία μηχανή  μεγάλου κυβισμού στην περιοχή, στην οποία εκτιμάται ότι επέβαιναν οι τρομοκράτες.

Σχεδόν 20 λεπτά αργότερα, συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε καμένη μία μηχανή που μοιάζει με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο ρωσικό προξενείο. Οι αστυνομικοί την περισυνέλεξαν και την μετέφεραν για περαιτέρω διερεύνηση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπήρχε φρουρός στο κουβούκλιο

Η χειροβομβίδα έσκασε πολύ κοντά στο κουβούκλιο, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχε φρουρός μέσα. Τη φύλαξη του ρωσικού προξενείου έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ υπάλληλοι που άκουσαν τον κρότο γύρισαν ειδοποίησαν τις Αρχές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαίωνε την έκρηξη, παρότι γείτονες που μένουν σε κοντινή απόσταση ανέφεραν ότι άκουσαν έκρηξη και πετάχτηκαν από τον ύπνο τους. 

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, η ομάδα τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε πραγματοποιήσει χτύπημα με χειροβομβίδα τη Γαλλική Πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατά το οποίο είχε τραυματιστεί ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός. 

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, «το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πιθανό να είναι τρομοκρατική ενέργεια». Αναφερόμενος, τέλος, στην καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, τόνισε ότι «πιθανώς να σχετίζεται με το περιστατικό».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet