Ο Γ. Καραμέρος στο debate που διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ο Γ. Καραμέρος στο debate που διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Τη μόνιμη, σταθερή και ασφαλή εργασία για τους εργαζόμενους, την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου και την αποτελεσματικότητα προς τους δημότες έθεσε ως αδιαπραγμάτευτο τρίπτυχο ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος στον δημόσιο διάλογο (debate) που διοργάνωσαν, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, τα Σωματεία των Εργαζομένων του Δήμου στο δημαρχείο.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι τοποθετήθηκαν διαδοχικά σε τέσσερις θεματικές ενότητες που προσδιόρισαν τα Σωματεία των Εργαζομένων με τις εξής υποενότητες:  1. Υγιεινή και Ασφάλεια – Κτιριακές εγκαταστάσεις (Αμαξοστάσιο – Δημαρχείο – ΚΕΠ) – Γραφείο κίνησης – συντήρηση – αντικατάσταση οχημάτων – εργατικά ατυχήματα. 2. Θέματα προσωπικού – μονιμοποίηση συμβασιούχων – έλλειψη προσωπικού – εντατικοποίηση – Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) – αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού – ΟΕΥ – Οργανόγραμμα – Διεκδίκηση 13ου & 14ου μισθού (Αγωγές). 3. Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. 4. Διαχείριση απορριμμάτων – Ανακύκλωση – Ογκώδη αντικείμενα (μεταφόρτωση, μολυσματικά, νοσοκομειακά).

Ειδικότερα για τις κτιριακές υποδομές και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων ο επικεφαλής του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι επισήμανε, μεταξύ άλλων, την «αδήριτη ανάγκη για συνολική αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των εγκαταστάσεων» εξειδικεύοντας με συγκεκριμένα παραδείγματα την κατάσταση που επικρατεί στο Αμαξοστάσιο επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου, στο ΚΕΠ επί της οδού Χατζηαντωνίου και στο δημαρχείο. Έθεσε ως προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Για τα θέματα προσωπικού ο κ. Γ. Καραμέρος τόνισε ότι: «Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ως δημοτική αρχή πρόκειται να καταγράψουμε τις πραγματικές ανάγκες που χρειάζεται ο Δήμος και να αξιοποιήσουμε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ν. 4590/2019) για πρόβλεψη θέσεων σε βάθος τριετίας». Ως προς τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού δήλωσε ότι «είναι ένα πολύπλοκο θέμα που βρίσκεται στη δικαιοσύνη. Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για την καταβολή τους χωρίς άσκηση ένδικων μέσων εφόσον διασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου». Για τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου σημείωσε ότι «πρόκειται να φτιάξουμε νέο και σύγχρονο οργανόγραμμα που με ουσιαστική διαβούλευση θα αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του προσωπικού με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του δημότη».

Για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, ο επικεφαλής  του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι, αφού επισήμανε ότι σε πολλούς τομείς που εφαρμόστηκαν απέτυχαν παταγωδώς και κόστισαν πολλαπλάσια χρήματα, τόνισε: «Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις άκριτα και ανεξέλεγκτα. Θα διεκδικήσουμε αυτεπιστασία με εργαζόμενους από το Δήμο μας επί τη βάση του άρθρου 177 του ν.4412/2016. Δεν είμαστε κατά των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή κάποιων έργων, όπως για παράδειγμα σχολεία».

Για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης, να κλείσει η παράνομη χωματερή στην Κοκκινιά και να προχωρήσει μεταξύ άλλων η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση και κομποστοποίηση με την τοποθέτηση καφέ κάδων, όπως γίνεται σε όμορους δήμους.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Γ. Καραμέρος παρουσιάστηκε ενωτικός λέγοντας: «Συγχαίρω τα Σωματεία των Εργαζομένων για την διοργάνωση και ιδιαίτερα τους προέδρους κ.κ. Νίκο Καλλιμάνη και Δημήτρη Τρίμπο. Ο σημερινός διάλογος κατέδειξε πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι μπορούν την επόμενη των εκλογών να συνθέσουν για το μέλλον της πόλης προκειμένου να λυθούν χρόνιες παθογένειες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet