Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας δημιουργείται στον Δήμο Καισαριανής

0
255 Προβολές

Μία σημαντική κοινωνική δομή για τη φροντίδα συμπολιτών μας που χρήζουν φροντίδας προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίς. Το έργο αφορά στη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας στον Δήμο Καισαριανής, προϋπολογισμού 2.020.200 ευρώ με ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής, προωθείται η κατασκευή μονάδας ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων επί των οδών Σεβαστοπούλου και Ανατολικής Θράκης (με 2 υπόγειους και 5 υπέργειους ορόφους), βασισμένη σε βιοκλιματικές αρχές, η οποία θα παρέχει οργανωμένη κοινωνική φροντίδα σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον τους αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, με τις ανάλογες φυτεύσεις, δαπεδοστρώσεις, περιφράξεις κ.λπ.

Το Κέντρο θα φιλοξενεί άτομα όλων των ηλικιών που χρήζουν ημερήσιας φροντίδας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ θα λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες υποδομές υγείας και τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καισαριανής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up