Πότε θα φύγουν τα απορριμματοφόρα και θα καθαριστεί η περιοχή δίπλα στη ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου στη Ν. Πεντέλη;
Κοινωνία

Πότε θα φύγουν τα απορριμματοφόρα και θα καθαριστεί η περιοχή δίπλα στη ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου στη Ν. Πεντέλη;

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια σε περιφραγμένη περιοχή δίπλα στη ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου και εντός της Α’ Ζώνης Προστασίας Ρεματιάς (Π.Δ. 659/Δ/1995), στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης, η οποία χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης απορριμμάτων του Δήμου, επισημαίνει προς τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Σε έγγραφό του, που απέστειλε στον δήμαρχο και κοινοποιεί στην Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα, και έχει ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2019, ο Σύλλογος τονίζει ότι η παραπάνω χρήση «είναι πλήρως ασύμβατη με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου», προσθέτοντας πως «καθίσταται δε ακόμα πιο καταχρηστική, επειδή, εξαιτίας αυτής της παράνομης χρήσης, ο παραρεμάτιος δρόμος και χώρος, μήκους περίπου 250 μέτρων, έχει περιφραχθεί και είναι αποκλεισμένος για τους δημότες».

Η επιστολή του Συλλόγου Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Μέσω της επιστολής του, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου ζητεί τις άμεσες ενέργειες Δήμου και Περιφέρειας προκειμένου:

  1. Να ανοιχθεί η περίφραξη δίπλα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παναγούλη, ώστε ο παραρεμάτιος δρόμος να γίνει προσιτός στους κατοίκους της περιοχής.
  2. Να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα απορριμματοφόρα και να μεταφερθούν σε άλλη κατάλληλη περιοχή.
  3. Να καθαριστεί ο χώρος-πλάτωμα που υπάρχει στο τέλος του παραρεμάτιου δρόμου από τα διάφορα οχήματα, απορρίμματα, κάδους και κοντέινερ, που υπάρχουν αποθηκευμένα εκεί.

Θα τον ακούσει, άραγε, κανείς;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet