Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Αυτοδιοίκηση

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι από τον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Μπιχάκη 15).

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφορικά με τη διοργάνωση αιμοδοσίας διευκρίνισε:

«Γνωρίζουμε ότι μία χώρα για να ικανοποιεί αυτόνομα τις ανάγκες της για αίμα χρειάζεται 20-25 τακτικούς εθελοντές αιμοδότες ανά 1.000 κατοίκους. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο Δήμος μας, ο οποίος έχει αδιάλειπτη παρουσία στη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας από το 1979.

»Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε τουλάχιστον δύο οργανωμένες εθελοντικές αιμοδοσίες, με αποτέλεσμα να έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προσέλευσης εν δυνάμει αιμοδοτών στην Ελλάδα. Με περίπου 300 μονάδες αίματος ανά χρόνο, αποδεικνύουμε την ενεργητική μας συμμετοχή, αλλά και τη θετική ανταπόκριση των πολιτών μας για κάθε κοινωνική προσφορά σε κάθε κάλεσμα του Δήμου».

Από την τακτική εθελοντική προσφορά στις δράσεις αιμοδοσίας του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες, οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας, τα παιδιά του Δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ενώ βάσει νομοθεσίας εξαιρούνται οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις. Οι εν δυνάμει αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να είναι από 18 έως 65 χρόνων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet