Πεντέλη 2020: Μεγάλα τα περιθώρια αναβάθμισης στη Νέα Πεντέλη
Κοινωνία

Πεντέλη 2020: Μεγάλα τα περιθώρια αναβάθμισης στη Νέα Πεντέλη

Τις βασικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού Πεντέλη 2020 διατύπωσε ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης, Άγγελος Παλαιοδήμος, στην εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης στις 20 Μαρτίου.

Όπως σημείωσε, «τα χρόνια προβλήματα  που προκλήθηκαν από κοντόφθαλμες λογικές προηγούμενων διοικήσεων μπορεί να λυθούν μόνο από μια νέα διοίκηση που έχει ικανά στελέχη, πολιτική βούληση, όραμα και σχέδιο για τα επόμενα δέκα και πλέον χρόνια». Δήλωσε, επίσης, με έμφαση ότι το πρόβλημα κάθε περιοχής αφορά όλους τους δημότες του Δήμου Πεντέλης «γιατί η πόλη είναι μία και τα προβλήματα της κάθε Δημοτικής Κοινότητας και της κάθε γειτονιάς πρέπει να αφορούν όλους μας».

Ο κ. Παλαιοδήμος παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του και κατέδειξε, με βάση αυτούς, «τα μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης» της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης, μέσα από την αξιοποίηση των παραρεμάτιων, την ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής στην 25ης Μαρτίου, την απόκτηση/παραχώρηση του ΝΙΕΘ,  των κατασκηνώσεων και του γηπέδου στο Θάλωσι, του ελεύθερου χώρου στην 25ης Μαρτίου (χώροι που δεν ανήκουν στον Δήμο Πεντέλης), την εκτενή και έξυπνη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προκειµένου να γίνουν οι υποδοµές και οι κρίσιµοι τοµείς της ευφυέστεροι και αποδοτικοί για τη βελτίωση της καθηµερινής ζωής των κατοίκων, την προοπτική η πόλη να γίνει «μια αλληλέγγυα, ασφαλής, ενεργή, διαδραστική, και συµµετοχική κοινότητα».

Τόνισε, επίσης, ότι «δεν φτάνουν μόνο οι ωραίες ιδέες και τα καλοστημένα προγράμματα, αλλά το βασικότερο είναι να υπάρχουν οι άνθρωποι που να μπορούν να τα υλοποιήσουν».

Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους πολίτες, οι οποίοι κατέθεσαν τα βασικότερα για αυτούς προβλήματα της περιοχής, τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά «και τη θετική τους εντύπωση για αυτό το νέο εγχείρημα που στόχο έχει να δημιουργήσει μια νέα αυτοδιοικητική κουλτούρα που θα βασίζεται στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, στη συναίνεση, στη συνεργασία και στην ένωση δυνάμεων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet