Γιώργος Οικονόμου: «Ο Δήμαρχος των σκουπιδιών» να απολογηθεί στους Αγιοπαρασκευιώτες
Κοινωνία

Γιώργος Οικονόμου: «Ο Δήμαρχος των σκουπιδιών» να απολογηθεί στους Αγιοπαρασκευιώτες

Να «απολογηθεί» στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής καλεί τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου, καταγγέλλοντας ότι κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1821 οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτη απορρίμματα.

Στο σχετικό σχόλιό του, ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

Για μια ακόμα φορά, ευτυχώς την τελευταία, η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, γιόρτασε την Εθνική Παλιγεννεσία της 25ης Μαρτίου με τις ψυχές των κατοίκων γεμάτες περηφάνεια και τους δρόμους της πόλης γεμάτους σκουπίδια.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, θα μείνει στην τοπική μας ιστορία ως «ο Δήμαρχος των σκουπιδιών». Δεν κατάφερε να απαλλάξει την Αγία Παρασκευή από αυτό το ντροπιαστικό θέαμα, από την αποκρουστική μυρωδιά των απορριμμάτων, πεταμένων σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή δεσμεύεται ενώπιον των συμπολιτών μας και περιλαμβάνει στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στις 7 Απριλίου, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Εξάπλωση της ανακύκλωσης σε όλη την πόλη.
  • Χωροθέτηση του «πράσινου σημείου», όπου θα γίνεται η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.
  • Μετατροπή της Αγίας Παρασκευής σε μια πόλη που θα εφαρμόζει τις αρχές της Αειφορίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
  • Συνεχή ενημέρωση των κατοίκων, εργαζομένων κι επαγγελματιών της Αγίας Παρασκευής για τη λειτουργία του τμήματος καθαριότητας του Δήμου, ώστε να τους έχουμε συμμάχους σε αυτό τον δύσκολο αγώνα.

Η απαράδεκτη εικόνα που δίνει η Αγία Παρασκευή με τα σκουπίδια παραπέμπουν περισσότερο σε μια τριτοκοσμική περιοχή, παρά σε μια ευρωπαϊκή πόλη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Σταθόπουλος έχει βαριά ευθύνη απέναντι στους πολίτες για το ότι δεν κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και την άφησε έρμαιο των απορριμμάτων, που αναπόφευκτα δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Και γι’ αυτό, όπως και για πολλά άλλα, οφείλει να απολογηθεί ενώπιον του λαού της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet