ΣΠΑΠ και Δασαρχείο Πεντέλης «καθαρίζουν» στον Λόφο του Προφήτη Ηλία, στη Ν. Πεντέλη
Αυτοδιοίκηση

ΣΠΑΠ και Δασαρχείο Πεντέλης «καθαρίζουν» στον Λόφο του Προφήτη Ηλία, στη Ν. Πεντέλη

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει αφ’ ενός για την καλύτερη πρόληψη κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και αφ’ ετέρου κυρίως για τη φροντίδα των αναδασωμένων περιοχών του Πεντελικού, ξεκινά νέα σειρά δράσεων για καθαρισμό ξερών χόρτων, κλάδεμα δένδρων και αποκομιδής κλαριών στην αναδασωμένη περιοχή του Λόφου του Προφήτη Ηλία, στη Νέα Πεντέλη. Και η νέα αυτή δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης, που διέθεσε εργαζομένους του.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Η προσπάθεια για αναζωογόνηση, αλλά και διατήρηση του Πεντελικού, είναι μια προσπάθεια συνεχής. Δεν σταματά στην αναδάσωση. Δεν σταματά στο πότισμα, παρά συνεχίζεται με τη φροντίδα των μικρών δένδρων που μεγαλώνουν, όχι μόνον στο βουνό, αλλά και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων Μελών. Εδώ, στον Λόφο του Προφήτη Ηλία, κλαδεύοντας τα δένδρα και καθαρίζοντας το έδαφος κάτω από αυτά, προστατεύουμε το σύνολο της περιοχής σε περίπτωση ανάγκης.

»Χρησιμοποιούμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, όχημα και μέσο, προκειμένου να καταφέρουμε να επαναφέρουμε κάποια από τα σημεία του Πεντελικού στην πρότερη μορφή τους, δημιουργώντας παράλληλα τις ιδανικές συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές που γειτνιάζουν με τις δασικές.

»Οφείλω να ευχαριστήσω το Δασαρχείο Πεντέλης και προσωπικά τον δασάρχη Θανάση Ρέππα και τους συνεργάτες του, διότι – για άλλη μια φορά – αξιοποιούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια πρόληψης στη φετινή αντιπυρική περίοδο.

»Είναι σαφές, ότι η δράση στον Λόφο του Προφήτη Ηλία θα συνεχισθεί μέχρι να καθαριστεί διεξοδικά η περιοχή, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε και κάποιες δράσεις ακόμη που θα συμβάλλουν και αυτές στην αναζωογόνηση του δασικού πλούτου του Πεντελικού, που με τόσο κόπο προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να αποκαταστήσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet