Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι με χρήματα του Δήμου
Αθλητισμός

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι με χρήματα του Δήμου

«Ένα έργο-παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης, πάγιο αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας», όπως αναφέρει ο Δήμος, η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου πλησίον του Δάσους Συγγρού, στο Μαρούσι, μπαίνει σε τροχιά κατασκευής, με ενέργειες της διοίκησης και σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Στη βάση του σχεδιασμού της διοίκησης και των σχετικών μελετών που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν με έξοδα του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της κατασκευής του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με ίδιους πόρους, μέσω του τεχνικού προγράμματος.

Για το μεγάλο αυτό έργο, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Το Μαρούσι παραχώρησε τον χώρο που διέθετε για να κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Με ενέργειές μας, ως διοίκηση, διεκδικήσαμε ο Δήμος να μην χάσει τη δυνατότητα να μπορεί σε άλλον χώρο να κατασκευάσει το δικό του γήπεδο. Προωθήσαμε όλες τις διαδικασίες και γραφειοκρατικές ενέργειες, εξαντλήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά περιθώρια, ώστε σήμερα να εισηγούμαστε και να αποφασίζουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, με ίδιους πόρους, να κατασκευάσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης μας. Έναν πόλο έλξης και αναψυχής και άθλησης για όλο το Μαρούσι, που ενισχύει τις αθλητικές υποδομές και αλλάζει το αθλητικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής».

Χαρακτηριστικά έργου

Το γήπεδο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού περίπου 74 στρεμάτων, εντός της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) που περιβάλλεται από τις οδούς Ευκαλύπτων και Τζων Βορρέ (πρώην Φοινίκων).

Οι καθαρές διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 65 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα μήκος, ενώ η συνολική επιφάνεια ανέρχεται στα 8.250τ.μ.

Το σύνολο των καθήμενων θεατών που δύναται να φιλοξενηθούν είναι 232 άτομα, ενώ οι θέσεις ΑμεΑ βρίσκονται στην περιοχή δεξιά και αριστερά από τις κερκίδες.

Στο γήπεδο τοποθετούνται δύο κτήρια Α και Β:

Το Κτήριο Α περιλαμβάνει κυλικείο, W.C. θεατών, W.C. ΑμεΑ και αποθηκευτικό χώρο.

Το Κτήριο Β περιλαμβάνει χώρο αποδυτηρίων των αθλητών και διαιτητών (ανδρών – γυναικών), ιατρείο, W.C. AμεA, με χώρους γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο βοηθητικών γηπέδων:

  • Ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης.
  • ‘Ενα γήπεδο αντισφαίρισης.

Προβλέπεται, επίσης, η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης δυναμικής 114 θέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet