Παρουσίαση του βιβλίου «IOLAS» στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου «IOLAS» στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και οι Εκδόσεις Ροδολίβος διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σταθούλη με τίτλο «IOLAS» την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής (Λεωφ. Μεσογείων 415-417).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Πάνος  Χαραλάμπους, εικαστικός, πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Μιχάλης Γαβράς, πρ. δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής.
  • Γιάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Από τις σελίδες του βιβλίου αναδύεται η ζωή και ξετυλίγεται η προσωπικότητά του διάσημου συλλέκτη έργων τέχνης και γκαλερίστα Αλέξανδρου Ιόλα όπως τη βίωσε από κοντά ο συγγραφέας που επέλεξε και όρισε ο ίδιος ο Ιόλας, ως βιογράφο του, με επιστολή του από τον Δεκέμβριο του 1985.

Ο Νίκος Σταθούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας (1980). Σε ηλικία 23 ετών γνώρισε τον ζωγράφο Μίνω Αργυράκη και οργάνωσε ατομικές του εκθέσεις. Το 1983 γνώρισε τον αλεξανδρινό μαικήνα της σύγχρονης τέχνης Αλέξανδρο Ιόλα. Από το 1983 συνεργάστηκε επίσης με έγκυρα περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ως σχολιαστής πολιτιστικών γεγονότων (Ένα, Καθημερινή, Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3, Status, Blue). Από το 1989 έχει συγκροτήσει ένα από τα πλέον ενήμερα αρχεία κλαπέντων, πλαστών και αμφισβητουμένων έργων τέχνης ιδιωτικών συλλογών. Το 1996 άνοιξε την αίθουσα τέχνης Down Town Art Gallery στην περιοχή του Ψυρρή, στην οποία παρουσιάστηκαν έργα μεγάλων καλλιτεχνών, όπως οι: Τάκις, Ράουσενμπεργκ, Γουόρχολ, Λαλάν, Ζαν Τινγκελί, Νίκι ντε Σεν Φαλ, Μιρό, Πικάσσο, Μαξ Ερνστ, Αλέξης Ακριθάκης, Ευγένιος Σπαθάρης, Μίνως Αργυράκης, Σωκράτης Σωκράτους, Μάρθα Λυμπέρη, Χριστόφορος Κοτέντος, κ.ά. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται ως σύμβουλος τέχνης σε ιδιωτικές συλλογές.

Παρουσίαση του βιβλίου «IOLAS» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet