Στην οδό Βύρωνος η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Στην οδό Βύρωνος η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης

Την οδό Βύρωνος στην Πεύκη και την περιοχή κάτω από αυτήν επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και στελέχη της παράταξής του.

Για την επίσκεψη αυτή η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην οδό Βύρωνος και στην Κάτω της Βύρωνος περιοχή με τα μεγάλα προβλήματα

Μπορεί ο δήμαρχος μια ολόκληρη πενταετία να μην επισκέφτηκε ούτε μια γειτονιά του Δήμου μας επειδή προφανώς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τους πολίτες, εμείς όμως με τα στελέχη μας και κυρίως με τον επικεφαλής μας, τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ήμασταν παντού. Δεν υπάρχει ούτε μια γειτονιά του Δήμου που να μην περάσαμε από εκεί μεταξύ 2014 και 2019. Κι αυτό ισχύει και για την Πεύκη και για τη Λυκόβρυση. Γι΄ αυτό και το πρόγραμμα της Συμμαχίας Πολιτών εν πολλοίς έχει στηριχτεί σε θέσεις και προτάσεις των πολιτών.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ξανά επισκεπτόμαστε τις γειτονιές της πόλης και συζητάμε όχι μόνο για τα προβλήματα, αλλά κυρίως  για τις λύσεις που μπορούν να δοθούν. Την πρώτη γειτονιά της Πεύκης που επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της παράταξής μας, με τους Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, Κωνσταντίνο Αργίτη, Σωτήρη Γκίκα και Μαρήλια Νικολαΐδου, ήταν η περιοχή της Βύρωνος και η κάτω από τη Βύρωνος γειτονιά. Μια περιοχή που κουβαλάει μεγάλα προβλήματα και τα οποία μετά το 2011 οι δημοτικές αρχές δεν τα… ακούμπησαν. Είχαμε μεγάλα λόγια και επί Φωκιανού, επί θητείας του οποίου ο Δήμος δεν αγόρασε ούτε ένα ποδήλατο και στην πενταετία Μαυρίδη, ο οποίος είναι άφαντος από την πρώτη ημέρα. Και διακρίνεται μόνο για τις ανακοινώσεις που βγάζει.

Όσα έγιναν εκεί στην περιοχή κάτω της Βύρωνος πραγματοποιήθηκαν επί θητείας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος είχε δουλέψει σκληρά τότε και για την περίφημη μονοδρόμηση της Βύρωνος, αλλά την τελευταία ώρα σημειώθηκε υποχώρηση από την άλλη πλευρά. Στη θητεία του 2007-2011 λύθηκε το θέμα των ομβρίων που βασάνιζε  χρόνια την περιοχή, τότε έκλεισε ως άνοδος της Κύμης η γέφυρα της Αττικής οδού με συνέπεια να μειωθεί η ροή αυτοκινήτων κατά 15.000 την ημέρα, τότε τοποθετήθηκε μόνιμος εργάτης καθαριότητας και η περιοχή ήταν πεντακάθαρη, τότε αποφασίστηκε και με έξοδα του Δήμου έγινε η μελέτη, η οποία και εγκρίθηκε το 2010 για την τοποθέτηση φαναριών στη Βύρωνος, τότε τοποθετήθηκε η περίφραξη στην παιδική χαρά, τότε έγινε το πεζοδρόμιο στην Αγρινίου, τότε αναβαθμίστηκαν οι χώροι πρασίνου, τότε τοποθετήθηκαν καινούριοι κάδοι καθαριότητας, τότε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι περνούσαν από την περιοχή σε τακτά χρονικά διαστήματα και έλυναν τα προβλήματα. 

«Όλα αυτά τα θυμήθηκαν οι κάτοικοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, αλλά βεβαίως τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ. Και υπάρχουν  πολλά στην περιοχή. Το βασικότερο είναι το κυκλοφοριακό, που σχετίζεται με την επιβάρυνση της Βύρωνος και όχι μόνο. Είναι και η διέλευση πολλών αυτοκινήτων μέσα στη γειτονιά και κυρίως στην Αγρινίου, είναι η καθαριότητα, είναι η κακή κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων, είναι η ηχορύπανση της Αττικής οδού από την οποία πρέπει να απαιτήσουμε ριζικές παρεμβάσεις, είναι πολλά. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο και θα προχωρήσουμε σε έργα ανάπλασης της ευρύτερης γειτονιά και σε δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Φροντίδα λοιπόν από την πρώτη ημέρα στη γειτονιά. Όχι δεν μένουν εκεί πολίτες ενός κατώτερου θεού. Θα ξαναπεράσουμε, όμως, και θα τα ξαναπούμε με τους κατοίκους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet