Με το Δ.Σ. του συλλόγου «ΒΟΡΡΕ» συναντήθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι
Κοινωνία

Με το Δ.Σ. του συλλόγου «ΒΟΡΡΕ» συναντήθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΒΟΡΡΕ Αμαρουσίου είχε η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη,την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής, «που παραμένουν άλυτα εδώ και πολλά χρόνια, παρά τις προσπάθειες των κατοίκων», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως η ένταξη στο σχέδιο πόλης της παραρεμάτιας περιοχής, η ανάδειξη του τμήματος Καρέλα και του ρέματος Σαπφούς, διανοίξεις δρόμων για την κυκλοφοριακή ανακούφιση της γειτονιάς, η απορροή των ομβρίων, η κατασκευή εκκλησίας, η εξυπηρέτηση από τη δημοτική συγκοινωνία.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Λ. Μαγιάκης, δήλωσε στον πρόεδρο του Συλλόγου, Γ. Δούκα και τα μέλη του Δ.Σ. ότι «η μη επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων οφείλεται, πρώτα και κύρια, στην αντίληψη της διοίκησης Πατούλη να δίνει προτεραιότητα σε έργα βιτρίνας και όχι στις υποδομές των γειτονιών της πόλης.

Τόνισε, επίσης, ότι το πρόγραμμα της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι είναι στον αντίποδα αυτής της αντίληψης και, παρά τις μνημονιακές περικοπές στην Αυτοδιοίκηση, είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος «με την περικοπή της σπατάλης της διοίκησης Πατούλη».

Σχετικά με το  κτήμα Καρέλα ανέφερε ότι πρέπει να αναπτυχθεί με ένα συνολικό σχέδιο και όχι αποσπασματικά, όπως γίνεται σήμερα από τη διοίκηση Πατούλη, με την κατασκευή του γηπέδου μόνο. Αντιθέτως, χρειάζεται, όπως είπε, ήπια ανάπτυξη, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, χωρίς όχληση της γειτονιάς.

Αυτό, όπως εξήγησε, απαιτεί συνολική πολεοδομική και κυκλοφοριακή μελέτη, με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων. Να κατοχυρωθεί επίσης το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να απενταχθούν από το Υπερταμείο οι δασικές εκτάσεις που του παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο προς αξιοποίηση.

Απαιτείται, επίσης, η εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης, κυρίως από το Πράσινο Ταμείο, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενώ ο κ. Μαγιάκης ανέφερε ότι «οι εξαγγελίες της διοίκησης Πατούλη είναι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα».

Υπενθύμισε, επίσης, το γεγονός ότι εξαιτίας της μη αποπληρωμής των δόσεων από τη διοίκηση Πατούλη, θα πληρωθούν τελικά στην Εθνική Τράπεζα 35 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα δανείστηκε ο Δήμος επί Τζανίκου για την αγορά του το 2003.

«Τις θέσεις αυτές η παράταξη τις πρόβαλε και υποστήριξε διαχρονικά και με συνέπεια και θα συνεχίσει να το κάνει και στη νέα δημοτική περίοδο, από όποια θέση και αν βρεθεί με την ψήφο των Μαρουσιωτών» συμπλήρωσε ο κ. Μαγιάκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λ. Μαγιάκης, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Βελ. Ελευθερίου και την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Χρ. Κιτσάκη, πραγματοποίησαν περιοδεία στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet