Συμμαχία Πολιτών: Το κολυμβητήριο στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης μένει ακόμη κλειστό
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Το κολυμβητήριο στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης μένει ακόμη κλειστό

Τον πολυχώρο στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και μέλη της παράταξης Συμμαχία Πολιτών.

«Το κολυμβητήριο μένει ακόμη κλειστό, πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια του έργου» τονίζει η παράταξη στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Μέλη της δημοτικής μας παράταξης, της Συμμαχίας Πολιτών επισκέφθηκαν το Σάββατο τον πολυχώρο της Λυκόβρυσης, ο οποίος αν και έχει παραδοθεί από τον εργολάβο στον Δήμο εδώ και 11 μήνες, παραμένει ουσιαστικά κλειστός, αφού ούτε οι πισίνες του κολυμβητηρίου έχουν παραδοθεί στο κοινό, γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει άδεια λειτουργίας, ούτε και το αναψυκτήριο λειτουργεί αφού όλοι οι διαγωνισμοί για ανάδοχο έχουν κηρυχθεί άγονοι.

Η αρχική τιμή του ενοικίου από 5.500 ευρώ τον μήνα, που είχε αποφασιστεί πριν από μήνες, έχει κατέβει στα 2.000 ευρώ, αφού υπήρξε αδιαφορία και για τα 3.500 ευρώ. Και τώρα αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι στην καινούρια διαδικασία δημοπρασίας.

Κρίμα πάντως για αυτή την εξέλιξη γιατί είναι ένα μεγάλο έργο που περίμεναν χρόνια οι κάτοικοι, οι οποίοι το έχουν κιόλας χρυσοπληρώσει  μέσω  του ειδικού τέλους το οποίο καταβάλουν από το 2004 μαζί με τα δημοτικά τέλη. Οι Λυκοβρυσιώτες αποπληρώνουν την αξία του οικοπέδου που έχει περάσει τα 3.500.000 ευρώ, ενώ κατέβαλαν έως το 2016 και το 30% της συνολικής αξίας του έργου το οποίο έφθασε τα 11.600.000, γιατί η έκπτωση ήταν μόλις 19%, αντί για 45-50% που αναμενόταν.

Μετά το 2016 την αποπληρωμή του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής. Εδώ υπάρχει ένα θέμα από την απαίτηση του εργολάβου για ένα επιπλέον ποσό ύψους 1.200.000 ευρώ λόγω σταλιών, δηλαδή καθυστερήσεων, για τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε ότι δεν ευθυνόταν ο εργολάβος. Είναι ανοικτή πάντως ακόμα η υπόθεση. Το συνολικό, λοιπόν, κόστος του πολυχώρου, μαζί με την αγορά του οικοπέδου ενδέχεται να ξεπεράσει τα 16.000.000 ευρώ. Φανταζόμαστε ότι ο δήμαρχος θα θελήσει να ενημερώσει τους πολίτες.

Η παρουσία του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και των μελών της Συμμαχίας Πολιτών στον πολυχώρο Ο.Τ. 9 ήταν ένα γεγονός που ήθελε να τονίσει το ενδιαφέρον που έχουμε να λειτουργήσει επιτέλους το Ο.Τ 9 και να μην απαξιώνεται τόσο νωρίς, εξ αιτίας της ανικανότητας του δημάρχου και της κλειστής ομάδας που διοικεί τον Δήμο μας. «Ευτυχώς που φεύγουν σε δύο μήνες, αλλά κάντε κάτι, μην τους αφήνετε να διαλύσουν τα πάντα» ήταν οι προτροπές των λίγων επισκεπτών που ήταν εκείνη την ώρα στον πολυχώρο.

«Δεν έχει ξαναγίνει να έχουν περάσει 11 μήνες από την ολοκλήρωση του έργου, να έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από τα επίσημα εγκαίνια, όπου ο Δήμος ξόδεψε 10.000 ευρώ για να στηθεί μια προεκλογική φιέστα και να μην λειτουργεί τίποτα. Και θέλουν να διοικήσουν ξανά τον Δήμο» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Η υπομονή των κατοίκων της Λυκόβρυσης έχει εξαντληθεί. Πρέπει να τρέξουν…  Γιατί δεν μπορεί να κόβουν κορδέλες και να μην έχουν φροντίσει να έχουν τα πιστοποιητικά για την άδεια λειτουργίας της πισίνας και να έχουν λύσει το θέμα του αναδόχου για το αναψυκτήριο. Όταν τους λέγαμε, όμως, να προχωρήσουν τις διαδικασίες εγκαίρως μας απαντούσαν ειρωνικά ότι δήθεν αυτοί ξέρουν τη δουλειά τους. Τους είδαμε… Αλλά δυστυχώς τη… νύφη την πληρώνουν οι κάτοικοι».

Υ.Γ. 1: Την αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών αποτελούσαν, εκτός του υποψηφίου δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση Χαράλαμπος Παπανικολάου και οι Αναστασία Μπακάλη, Κωνσταντίνος Αργίτης, Χρήστος Δημόπουλος, Παναγιώτης Κακαράντζας, Λέλα Κανέλλου, Μαρήλια Νικολαΐδου, Τάσος Οικονομίδης και Μανώλης Τζαχρήστας

Υ.Γ.2: Κάποιοι περίοικοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των μελών της Συμμαχίας Πολιτών στον πολυχώρο επεσήμαναν κάτι πολύ σημαντικό. Η περιοχή θα περάσει δύσκολα, είπαν, εξ αιτίας της ουσιαστικής έλλειψης υπογείου πάρκινγκ. «Είναι δυνατόν να γίνεται ένα τόσο μεγάλο έργο και να μην έχει υπόγειο πάρκινγκ; Υπάρχουν σήμερα 28 θέσεις, λιγότερες, δηλαδή, και από μια πολυκατοικία. Δεν φθάνουν ούτε για το προσωπικό του χώρου». Κρίμα τις ταμπέλες που ομιλούν για θέσεις στάθμευσης…   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet