Συμμαχία Πολιτών: Εγκατάλειψη των σχολείων – Παράθυρο έπεσε στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Εγκατάλειψη των σχολείων – Παράθυρο έπεσε στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης

Ένα παράθυρο έπεσε από τον 2ο όροφο του Γυμνασίου Λυκόβρυσης την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

Στο σημείο βρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου επισημαίνει τα εξής:

Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη στο Γυμνάσιο της Λυκόβρυσης την Παρασκευή το πρωί. Λίγο πριν προέλθουν τα παιδιά στο σχολείο για τα μαθήματά τους, ένα διπλό παράθυρο ξεκόλλησε στον δεύτερο όροφο και έπεσε στο προαύλιο. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαν ακόμα προσέλθει οι μαθητές στο σχολείο κι έτσι γλυτώσαμε από πολύ σοβαρούς κινδύνους. Όμως το γεγονός αναστάτωσε τους μαθητές, τους γονείς και βεβαίως τους εκπαιδευτικούς του σχολείου γιατί δεν γίνεται όταν φυσάει να πέφτουν … διπλά παράθυρα. Και δημιουργούνται μεγάλες ευθύνες για το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την εγκατάλειψη που παρατηρείται στα σχολεία μας.

Τα σχολείο αποφάσισε βεβαίως να μην γίνει μάθημα την Παρασκευή και γι΄ αυτό ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα τους γονείς που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που διάβαζαν. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κοινοποίησε την απόφαση του σχολείου σημειώνοντας: «Λόγω πτώσης του παραθύρου από τον 2ο όροφο στον προαύλιο χώρο από τον αέρα και με απόφαση του δημάρχου και του συλλόγου των διδασκόντων, το σχολείο δεν θα λειτουργήσει σήμερα για λόγους ασφαλείας».

Στη σελίδα του Συλλόγου υπήρξαν αντιδράσεις από τους γονείς οι οποίοι εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός. Θα σας παραθέσουμε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο. «Εκτός από την ενημέρωση αυτή προσωπικά περιμένω: 1. Την ποιότητα των παραθύρων από τον κατασκευαστή, 2. Κάθε πότε ελέγχονται από τον Δήμο μας τα σχολεία για οποιαδήποτε φθορά και βλάβη. 3. Μια καλύτερη μελέτη για προστασία των παιδιών στο μέλλον. Λυπάμαι ειλικρινά με τέτοιες εικόνες.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 έσπευσε επί τόπου λίγη ώρα αργότερα ενώ το σχολείο επισκέφτηκε και αντιπροσωπεία της παράταξης με τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τη Χριστίνα Διακοπαναγιώτου, που έχει παιδί στο σχολείο, τη Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, τη Μαρήλια Νικολαΐδου και τον Τάσο Οικονομίδη. «Ο δήμαρχος δεν ενημέρωσε τους πολίτες για το πρωτάκουστο αυτό γεγονός. Και δεν το έκανε γιατί έχει τεράστιες ευθύνες για την εγκατάλειψη των σχολείων τα οποία πέρυσι δεν έτυχαν καμιάς συντήρησης» τόνισε ο Γ. Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet