Πολίτες σε Δράση – Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί: Συνάντηση με τον Σύλλογο Ηλιακού Χωριού
Κοινωνία

Πολίτες σε Δράση – Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί: Συνάντηση με τον Σύλλογο Ηλιακού Χωριού

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Κατσαρός και μέλη του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση – Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Σταυρόπουλο, για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν μεταξύ άλλων τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός επισημαίνει τα εξής:

  • Το έντονο πρόβλημα με τα βοθρολύματα που αντιμετωπίζει σημαντικός αριθμός κατοικιών και κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού, εξαιτίας του ελλιπούς αποχετευτικού δικτύου και της απουσίας 1.050 μέτρων αγωγών  ακαθάρτων και 95 αυτόνομων κάθετων συνδέσεων των πολυκατοικιών με τους αντίστοιχους αγωγούς. Επιπλέον, τονίστηκε η καθυστέρηση από πλευράς του Δήμου στην υλοποίηση των αναγκαίων μελετών για την κατασκευή του έργου.
  • Η αδυναμία κάλυψης του αυξημένου κόστους σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, των κατοικιών που δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές.
  • Η μη παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ του συνόλου του Κεντρικού Ενεργειακού Κέντρου στους κατοίκους του οικισμού, αλλά και η λανθασμένη παραχώρηση ποσοστού ιδιοκτησίας και σε ιδιοκτήτες κατοικιών που ήδη κατέχουν ποσοστό στα περιφερειακά ενεργειακά κέντρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο χώρος που αναλογεί στους νόμιμους δικαιούχους και να μην μπορεί να αξιοποιηθεί από αυτούς.
  • Τα προβλήματα έντονης υγρασίας που εμφανίζουν τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου του οικισμού και τα οποία αντιμετωπίζουν με μεμονωμένες ενέργειες οι ενοικιαστές.

Ο συνδυασμός Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί συμμετείχε με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κατσαρό και τα μέλη της παράταξης Παναγιώτη Καρφόπουλο, Μιχάλη Κυδωνάκη, Κέλλυ Κουφοπαντελή και Γιώργο Μονιό.

Ακολούθως, στην ανακοίνωση του συνδυασμού επισημαίνεται:

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίσαμε ότι για την παράταξη μας είναι ιδιαίτερα σημαντική η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού και γι΄ αυτό:

  • Δεσμευτήκαμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκρινιστούν και να αρθούν άμεσα οι καθυστερήσεις υλοποίησης των αναγκαίων μελετών για την κατασκευή του συμπληρωματικού έργου αποκατάστασης του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού, αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες για τη διαχείριση της σημερινής κατάστασης έως την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.
  • Δεσμευτήκαμε ότι θα επιδιώξουμε την επίλυση του προβλήματος της μη παραχώρησης του συνόλου του Κεντρικού Ενεργειακού Κέντρου στους συνδεδεμένους χρήστες και μόνο, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τους χώρους ιδιοκτησίας τους οι χρήστες.

Πέραν των ανωτέρω όμως:

  • Για την Παράταξή μας, «Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί» αποτελεί προτεραιότητα  η αρμονική συνύπαρξη και διαδραστική σχέση όλων των Δημοτών ανεξάρτητα από το τόπο κατοικίας τους. 
  • Για τον λόγο αυτό δεσμευόμαστε ότι για κάθε έργο ή δράση που αφορά τον οικισμό του Ηλιακού Χωριού, θα έχουμε ως κύριο συνομιλητή τον Σύλλογο των Κατοίκων του οικισμού, προκειμένου να ακούγονται η φωνή και οι ανάγκες των κατοίκων και να αποκατασταθεί η σχέση τους με τη Δημοτική Αρχή που τόσο έχει ταλανιστεί τα προηγούμενα έτη.
  • Έχουμε ως στόχο να άρουμε τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και απομόνωσης που έχει ο οικισμός του Ηλιακού Χωριού, δίνοντας νέα πνοή στο Εμπορικό Κέντρο και στους χώρους πρασίνου, ώστε να αποτελεί ο οικισμός έναν ιδανικό τόπο διαβίωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet