Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Στο ΚΗΦΗ Δήμου Αγίας Βαρβάρας η Ρ. Δούρου

0
90 Προβολές

Δομές που στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου 2019, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, που λειτουργούν με χρηματοδότηση, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, της Περιφέρειας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, στηρίζει τις δομές αυτές με βασική προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στον χώρο του ΚΗΦΗ την περιφερειάρχη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης. Η ίδια συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρο Σχινά, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα Ισότητας, Νικολέττα Δανιά, καθώς και τους περιφερειακούς συμβούλους Κατερίνα Κρητικού και Νεκτάριο Κορδή.

«Στην Περιφέρεια Αττικής εδώ και 4,5 χρόνια, αθόρυβα και δυνατά, προχωράμε σε παρεμβάσεις που υφαίνουν το πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η χρηματοδότηση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και η δομή παροχής βασικών αγαθών, εδώ στην Αγία Βαρβάρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου. «Και δεν πρόκειται για αποσπασματικές ενέργειες. Αλλά για παρεμβάσεις που εντάσσονται σε συνολικό στρατηγικό πλαίσιο για την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα 55 Κέντρα Κοινότητας, τα 51 Κοινωνικά Παντοπωλεία δείχνουν το πώς η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας καταλαβαίνει τη δράση της», συνέχισε η ίδια.

20 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τη λειτουργία 130 δομών

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής έχει εκδώσει πρόσκληση που αναφέρεται σε «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στη λειτουργία 130 δομών.

Πρόκειται για:

  • 51 Κοινωνικά Παντοπωλεία
  • 18 Δομές Παροχής Συσσιτίου
  • 48 Κοινωνικά Φαρμακεία
  • 13 Κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια
2,2 εκατομμύρια ευρώ για 8 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Παράλληλα, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, 8 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up