Η Λούλα Καρατζά «πετά το γάντι» στον Σίμο Ρούσσο για τον ΧΕΥ9
Κοινωνία

Η Λούλα Καρατζά «πετά το γάντι» στον Σίμο Ρούσσο για τον ΧΕΥ9

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου «πετά το γάντι» στον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο σχετικά με τον ΧΕΥ9, και τις επισημάνσεις του δεύτερου για διγλωσσία της κ. Λούλας Καρατζά.

Η κ. Καρατζά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της προς τον Τύπο:

Γράφει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος:

«Τα ψέματα και η διγλωσσία της κ. Καρατζά για το ΧΕΥ9 από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου».

Για να δούμε όμως ποιος λέει ψέματα:

Η Λαϊκή Συσπείρωση ουδέποτε έχει ψηφίσει θετικά σε θέματα που αφορούν το ΧΕΥ9. Σκόπιμα ο δήμαρχος παραπληροφορεί, λέγοντας ότι είμαστε ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν και τώρα διαμαρτύρονται.

Όταν όμως θέλει να αποδείξει αυτά που λέει, καταφεύγει σε πρακτικά από συνεδρίαση του 2018, που δεν έχει σχέση με λήψη αποφάσεων για το ΧΕΥ9, γιατί αυτές έχουν προηγηθεί.

Ας ανατρέξουμε λοιπόν στα πρακτικά του 2018:

Από αυτά τα πρακτικά, των 100 και πλέον σελίδων, ο δήμαρχος παραθέτει δύο αποσπάσματα από τα λεγόμενά μου, ένα τριών και ένα δύο σειρών.

Σε καμία από τις 5 συνολικά σειρές δεν λέω εγώ τη λέξη ΧΕΥ9. ΠΟΥΘΕΝΑ.

Κουτοπόνηρα γράφει ο δήμαρχος για λογαριασμό μου ότι μιλάω για το ΧΕΥ9, παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ότι μιλάω για το ΧΕΥ8, για το οποίο άλλωστε γινόταν και η συζήτηση και εξηγώ:

  1. Οι διαδικασίες αγοράς του ΧΕΥ9 και ενοικίασης του ΧΕΥ8 άρχισαν το 2016 και τελείωσαν το 2017. Όλες τις φορές που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των ΧΕΥ η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε αρνητικά. Ψήφος Καρατζά σε αγορά ΧΕΥ9 ή μελέτη για ΧΕΥ 9 ή προμελέτη για ΧΕΥ9 ή για ΧΕΥ 8 δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ
  2. Τα πρακτικά που επικαλείται ο δήμαρχος είναι από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2018 προ ημερησίας διατάξεως, που έγινε γιατί το ζήτησε το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο ήρθε να διαμαρτυρηθεί για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στο Κτήμα (ΧΕΥ8). Μίλησαν οι εργαζόμενοι για βρώμα, σκουπίδι, έλλειψη τουαλετών, αποδυτηρίων, παρεμβάσεις του υγειονομικού και έδειξαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν την αθλιότητα. Κατήγγειλαν επίσης τον αυταρχισμό και τις απειλές της διοίκησης εναντίον των εργαζομένων, τα επικίνδυνα μηχανήματα κ.λπ. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος απάντησε στις καταγγελίες (πρακτικά από σελ. 32 έως 58), συνέχισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (σελ. 59 έως 62) , έλαβε τον λόγο άλλος επικεφαλής παράταξης και στη συνέχεια τα πρακτικά καταγράφουν την τοποθέτησή μου (κ. Καρατζά) που είναι 13, περίπου, σελίδες. Σε αυτές αναφέρονται οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων γενικά, για τις χωματερές, την ιδιωτικοποίηση και την απουσία αναλυτικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτά τα θέματα με ευθύνη της διοίκησης. Επίσης, σχολιάζονται πολλά άλλα γεγονότα που έγιναν εις βάρος εργαζομένων, καθώς και η κατάσταση στο κτήμα ΧΕΥ8 που είναι απαράδεκτη. Επειδή, καθώς ο δήμαρχος δεν απαντούσε σε αυτά που κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, του επαναλαμβάνω την ερώτηση που του έχουν αυτοί υποβάλει για όσα τους έχει υποσχεθεί.

Και στην περίφημη σελίδα 83 παραθέτω την πρόταση από την αρχή, ώστε να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς ζητάω από τον δήμαρχο:

Λ. Καρατζά: «Αντί λοιπόν να κάτσουμε να δούμε πού είναι τα θέματα και τι ακριβώς γίνεται, παίρνετε μια θέση άμυνας η οποία όμως δεν μπορεί να μας πείσει γιατί το βλέπουμε με τα μάτια μας. Γκαβοί δεν είμαστε. Η βρώμα υπάρχει, το σκουπίδι είναι εκεί. Σταθμός δεν υπάρχει, είσαστε 4 χρόνια και δεν γίνεται. Γιατί δεν τα είπαμε τον πρώτο χρόνο και τον δεύτερο και τα λέμε το τέταρτο;

Πήγατε και πήρατε τα ΧΕΥ που ήταν δικά μας, δεν ψήφισα το λέω, εγώ θα τα διεκδικούσα να τα πάρω έτσι, δικά μας ήταν, αλλά τα πήρατε τα ρημάδια, φτιάξτε το να τελειώνουμε, τουλάχιστον αρχίστε».

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι μιλάω για τον ΧΕΥ8. Τον εγκαλώ για την κατάντια γι’ αυτό, του τονίζω ότι στον χώρο του ΧΕΥ8 είναι 4 χρόνια και τα δύο πρώτα χρόνια δεν μιλάγαμε γιατί ήταν καινούργια διοίκηση και έπρεπε να έχει ένα περιθώριο. Άρα, σίγουρα δεν μπορεί να μιλάω για τον ΧΕΥ9, ο οποίος αποκτήθηκε το 2017, δηλαδή έναν χρόνο πριν και όχι τέσσερα. 

Έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι γι’ αυτό είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν, για τα χάλια του ΧΕΥ8.

Στη συνέχεια βέβαια η τοποθέτηση του δημάρχου επιβεβαίωσε αυτά που έλεγα (πρακτικά σελ. 105). Απαντάει ο δήμαρχος για το ποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στο ΧΕΥ8 για τα επόμενα 3 χρόνια και λέει: «Μπορεί σε αυτό το μεσοδιάστημα των 2-3 ετών, που θα υπάρξει μέχρι τότε, να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις μέσα εκεί; Πέραν αυτών που έχουν ήδη δρομολογηθεί, αναφέρθηκα και στα κοντέινερ και τα αποδυτήρια και τουαλέτες και στον χώρο συνάθροισης του κοινού και σε μέτρα ασφαλείας που έχουν μπει στον προϋπολογισμό και αναμένουμε τη μελέτη τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να κάνουμε κι άλλα; Ανοιχτοί στη συζήτηση, στον διάλογο και σε επιτόπου λύσεις».

Βέβαια, ο δήμαρχος απαντάει και σε άλλον επικεφαλής παράταξης, στην ίδια σελίδα,  που στην τοποθέτησή του τον προέτρεψε να φύγει άμεσα από τον ΧΕΥ8 και να εγκατασταθεί στον ΧΕΥ9, έστω και παράνομα, και του δηλώνει (ο δήμαρχος) ότι θα τα κάνει όλα νόμιμα και με τη σειρά. Αυτός ο επικεφαλής όμως δεν ήμουν εγώ, η Καρατζά Λούλα της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά άλλος!!!

Η μονταζιέρα λοιπόν του δημάρχου δεν είχε επιτυχία. Γιατί η αλήθεια έχει δύναμη και γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι του χεριού του και γιατί λάθος πιστεύει ότι εμείς τους «φυτιλιάζουμε» όλους. Η μόνη αλήθεια είναι ότι τους «φυτιλιάζει» αυτό που σχεδιάζει να κάνει μπροστά στα σπίτια τους. Μια όμως που ξαναείδαμε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού μας προκάλεσε ο δήμαρχος  (λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του) παραθέτω αποσπάσματα από τα λεχθέντα του δημάρχου.

Δήμαρχος, σελ. 43.: «Αλλά και τα κλαδιά; Δηλαδή μοιράστηκαν κάποιες φωτογραφίες, οι οποίες φωτογραφίες αποτυπώνουν τι; Τα χαρτόκουτα, τα κλαδιά αυτά που μαζεύουν τα εξπρές από το Χαλάνδρι. Ή θα τα έχουμε στην πλατεία Χαλανδρίου και τις γειτονιές ή προσωρινά για μια ώρα, για πέντε ώρες, για ένα πρωινό Σαββάτου, που είναι κλειστή η χωματερή; Θα πέφτουν εκεί …».

Δήμαρχος ,σελ. 44.: «Αλλά αυτό είναι. Γι’ αυτό μιλάμε. Ή θα τα έχουμε δηλαδή στους δρόμους του Χαλανδρίου το Σάββατο το πρωί, που είναι κλειστή η χωματερή και δεν δέχεται κλαδιά ή θα τα έχουμε στο κτήμα».

Δήμαρχος, σελ. 58.:» Μην πει κανείς ότι όλα τα χαρτόκουτα που μαζεύουμε από όλο το Χαλάνδρι τι θα τα κάνουμε, θα τα φάμε; Εκεί θα είναι. Και τα μπάζα και τα στρώματα και όλα. Και να βρούμε έναν τρόπο να τα διαχειριστούμε».

Τα μαρτυράς μόνος σου, λοιπόν, δήμαρχε τα χάλια σου και μετά αναρωτιέσαι γιατί κάνουν επανάσταση μέχρι και οι… φεουδάρχες – όπως τους αποκάλεσες – και οι άλλοι ευγενείς βαρόνοι και λόρδοι που μένουν στο Πάτημα. Γιατί βλέπουν την προκοπή σου στο ΧΕΥ8 και ό,τι και αν λες για υπόγεια και φούμαρα στο ΧΕΥ9, καταλαβαίνουν ότι θα φάνε σκουπίδι και βρώμα που θα πάει σύννεφο.

Συμπέρασμα: Όσο πιο αναξιόπιστος είσαι, όσο συνδράμεις τον Σύριζα στην υλοποίηση της πολιτικής του υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στην αποκομιδή απορριμμάτων, εις βάρος της ζωής και της υγείας των λαϊκών οικογενειών, τόσο πιο εύκολα ανάβουν τα «φυτίλια».

Υστερόγραφο: Όποτε θέλεις, πάρε τα πρακτικά, όλα όμως, το γράμμα της κ. Δούρου (2/10/2014), το τοπικό σχέδιο αποκομιδής απορριμμάτων, όλες τις συνεδριάσεις αγοράς-ενοικίασης ΧΕΥ και πάμε για δημόσια αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet