Νοτιοκορεάτες δήμαρχοι γνώρισαν τις δομές του Ηρακλείου Αττικής για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας
Κοινωνία

Νοτιοκορεάτες δήμαρχοι γνώρισαν τις δομές του Ηρακλείου Αττικής για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας

Τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ειδικά τις υπηρεσίες και τις παροχές προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη της αντιπροσωπείας Νοτιοκορεατών αυτοδιοικητικών (δήμαρχοι, περιφερειάρχες και επιστημονικό προσωπικό δήμων) που αυτές τις ημέρες επισκέπτονται την χώρα μας στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ και, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, Δήμος πρότυπο στην κοινωνική μέριμνα, το Ηράκλειο Αττικής επελέγη να αποτελέσει σημείο ενδιαφέροντος και ανάλυσης για την αντιπροσωπεία. Οι Νοτιοκορεάτες φιλοξενήθηκαν στον χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμου όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Οικονομίδης και Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, καθώς και οι διευθυντές και τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.

Στην αντιπροσωπεία παρουσιάστηκαν, κυρίως, οι δράσεις που ο Δήμος αναπτύσσει για να κρατά ενεργά και δραστήρια τα ηλικιωμένα μέλη της πόλης – φυσικά  πάντα δωρεάν – όπως:

  • Η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες (μαθήματα υπολογιστών, χρήσης έξυπνων συσκευών).
  • Τα μαθήματα ξένων γλωσσών στα μέλη των ΚΑΠΗ.
  • Τα μαθήματα και οι εκθέσεις εικαστικών.
  • Τα μαθήματα χορών.
  • Οι εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό.
  • Και βέβαια η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου που αποτελούν σημείο συνάντησης και κοινωνικοποίησης.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να συνεχίσουν να είναι δραστήρια και ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Με τις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε προσπαθούμε αφενός να τους κρατάμε υγιείς και ασφαλείς, αφετέρου να τους έχουμε ενεργούς, μακριά από τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μας έχουν αποδείξει πως όταν τους δίνουμε τα μέσα και το κίνητρο αυτοί ανταποκρίνονται και, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μας βάζουν τα γυαλιά με την ενέργεια και το χαμόγελό τους σε ό,τι και εάν κάνουν», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet