Αντ. Νάτσικας: Συνειδητή εξαπάτηση των δημοτών ή πλήρης ανικανότητα;
Πολιτική

Αντ. Νάτσικας: Συνειδητή εξαπάτηση των δημοτών ή πλήρης ανικανότητα;

Φίλος μου έδωσε το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του δημάρχου κ. Σταθόπουλου, Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, για τις εκλογές του Μαΐου του 2014, με τίτλο: «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ».

Γράφει ο Αντώνης Νάτσικας*

Στις 10 σελίδες του προγράμματος υπήρχαν υποσχέσεις προς όλους, λύσεις για όλα τα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής.

Λόγια πολλά, λόγια μεγάλα.

Για να θυμηθούμε όλοι, και κυρίως για να θυμίσουμε στους δημότες της Αγίας Παρασκευής, τα ατέλειωτα ψέματα που ειπώθηκαν για την υφαρπαγή της ψήφου τους, παραθέτουμε πιο κάτω 5 από τις «δεσμεύσεις» του προγράμματος του κ. Σταθόπουλου και σε συντομία τι υλοποιήθηκε στα 5 χρόνια της δημαρχίας του.

Έλεγε το 2014 (σελίδα 5 του προγράμματος):
«Διεκδικούμε την δημιουργία νέων ιδιόκτητων και ενισχύουμε τους υφιστάμενους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Ικανοποιούμε τις αιτήσεις με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και όχι μόνο γεωγραφικά».
Τι έγινε σε 5 χρόνια;
Καμία νέα μελέτη, «θάψιμο» της έτοιμης μελέτης που του είχε παραδώσει η διοίκηση Ζορμπά για 2ο ιδιόκτητο Παιδικό Σταθμό στα Πευκάκια και πάνω από 150  παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών.

Έλεγε το 2014 (σελίδα 7 του προγράμματος):
«Υλοποιούμε βασικά έργα υποδομής, π.χ. στο Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων και στον πολυχώρο «Σταύρος Κώτσης», ενώ είμαστε αντίθετοι με την επιβάρυνση των δημοτών με υπέρογκο δανεισμό».
Τι έγινε σε 5 χρόνια;
Στα Πευκάκια: Όχι μόνο δεν έγινε τίποτε στα 21 στρέμματα, αλλά ο δήμαρχος προσπάθησε κρυφά (χωρίς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου  και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αθλητικών φορέων και των  κατοίκων) να παραχωρήσει τον χώρο αυτό στην Περιφέρεια Αττικής για να γίνει ένα Υπερτοπικό Κέντρο Εκπαίδευσης, χωρίς κανένα έλεγχο από τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής και χωρίς καμία αθλητική δραστηριότητα.
Στον Πολυχώρο «Σταύρος Κώτσης»: Το απόλυτο μηδέν ταιριάζει και για την περίπτωση αυτή.  

Έλεγε το 2014 (σελίδα 8 του προγράμματος):
«Αξιοποιούμε με περιβαλλοντική ευαισθησία και διαφανείς διαδικασίες τη δημοτική περιουσία (Γιαβάσειο, κτήμα Ασημακόπουλου, δημοτικά οικόπεδα»
Τι έγινε σε 5 χρόνια;
Τίποτε απολύτως. Βαθμολογείται ουσιαστικά με μηδέν.

Έλεγε το 2014 (σελίδα 8 του προγράμματος):
«Αναζητούμε λύση για την ανέγερση του δημαρχείου στον θεσμοθετημένο χώρο, με στόχο τη μείωση του κόστους με συναίνεση και διαπαραταξιακή συνεννόηση».
Τι έγινε σε 5 χρόνια;
Ο διαγωνισμός για το έργο έγινε στον 5ο χρόνο της δημαρχίας Σταθόπουλου, η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη και η δεσμευμένη πίστωση στην Περιφέρεια για το 2019 είναι 10.000 ευρώ. Δηλαδή πρακτικά ΜΗΔΕΝ.

Έλεγε το 2014 (σελίδα 8 του προγράμματος):
«Προχωρούμε στην κατασκευή παρεκκλησίου στον ελεύθερο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Κοιμητήριο, διαφυλάσσοντας το περιαστικό πράσινο».
Τι έγινε σε 5 χρόνια;
Και πάλι απολύτως τίποτε.

Βιώνουμε επομένως σήμερα έναν δήμαρχο ο οποίος είπε πολλά πολιτικά ψέματα και ο οποίος επαίρεται για το «μεγάλο» έργο που υλοποίησε σε 5 χρόνια.

Βιώνουμε έναν δήμαρχο που «φλόμωσε» τους δημότες της Αγίας Παρασκευής στα ψέματα και στις υποσχέσεις.

Ο Δημότης όμως έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, αφού ενημερωθεί,  να κρίνει, να κατακρίνει και φυσικά να καταψηφίσει συμπεριφορές και έργα του δημάρχου του, τα οποία έρχονται σε αντιδιαστολή με εκείνα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Ο ενημερωμένος πολίτης μπορεί:

  • Να «τιμωρήσει» αυτούς που του είπαν ψέματα ή του υποσχέθηκαν πράγματα που γνώριζαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν.
  • Να αποτρέψει άλλους επίδοξους δημαγωγούς να λαϊκίσουν και να τον εξαπατήσουν και πάλι στις προσεχείς εκλογές.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, η Πόλη αυτή, αξίζει έναν καλύτερο δήμαρχο.

Σημείωση: Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε και στις υπόλοιπες δεσμεύσεις του κ. Σταθόπουλου για να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον δημότη της Αγίας Παρασκευής.

* Πολιτικός μηχανικός, νομάρχης Χανίων την περίοδο Απριλίου 1990 – Δεκεμβρίου 1991, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet