Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Μπαράζ” συναντήσεων ενόψει… ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Μπαράζ” συναντήσεων ενόψει… ΠΕΔΑ

Θερμαίνεται για τα καλά το κλίμα ενόψει των εκλογών στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Στην περίπτωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης έχει μπει σε τροχιά συνεχών συναντήσεων με συναδέλφους του, προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα στη μάχη για την προεδρία της Ένωσης. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κ. Δ. Στεργίου-Καψάλη αναφέρονται τα εξής:

Σε διαδοχικές συναντήσεις με συναδέλφους του δημάρχους προβαίνει ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης με σκοπό πλέον όλοι μαζί, υπερκομματικά και δυναμικά, να οδηγήσουν την Αυτοδιοίκηση και τους υπηρέτες της, στη θέση που τους ανήκει, στην καρδιά του πολίτη και στη διοικητική διάρθρωση του κράτους για το καλό του Έλληνα και της πατρίδας μας.

Αλλαγή στο πνεύμα εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Ένα πνεύμα όπου η εξουσία θα είναι δίπλα στον πολίτη και το πρόβλημά του. Πνεύμα προσφοράς και ανθρωπιάς, πνεύμα του «Εμείς» και όχι του «Εγώ», πνεύμα νοικοκυροσύνης και όχι σπατάλης, πνεύμα αυτοδιοικητικού επαγγελματισμού, αμοιβαίας εμπιστοσύνης με αφεντικό τον πολίτη, πνεύμα διαφάνειας, ελέγχου και μηδενισμού της υπεξαίρεσης και του ιδιωτικού όφελους του δημοσίου χρήματος…

Η ανταπόκριση των συναδέλφων του είναι μεγάλη, πέρα και πάνω από κομματικές αγκυλώσεις κι αυτό φαίνεται ότι βοηθάει μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μαζί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση.

«Η Αυτοδιοίκηση έχει απαξιωθεί θεσμικά και λειτουργικά τα τελευταία χρόνια. Η αυτοδιοικητική μας διαδρομή και η υστεροφημία μας δεν μας επιτρέπουν να είμαστε θεατές. Η πατρίδα μας και οι Έλληνες απαιτούν αυτοδιοικητική αυτοτέλεια, αυτοδιοίκηση – υπηρέτη του πολίτη, κοντά σ΄ αυτόν και στα προβλήματά του, που να μπορεί να δίνει λύσεις μακριά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αιρετούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες στη θέση που τους πρέπει, θεσμικά και λειτουργικά» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΠΕΔ Αττικής, δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet