Πρόταση ανάπτυξης του εμπορίου παρουσίασε στη Νέα Ιωνία η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρόταση ανάπτυξης του εμπορίου παρουσίασε στη Νέα Ιωνία η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη

Πρόταση με σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης του εμπορίου στη Νέα Ιωνία παρουσίασε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 η δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης.

Απαρχή στάθηκε η θεματική εκδήλωση που οργάνωσε στο κινηματοθέατρο «Αστέρας» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και έμπορος τρίτης γενιάς στη Νέα Ιωνία Αναστάσιος Σιαράβας.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, Στάθης Νουβέλογλου, ενώ στο ακροατήριο συμμετείχαν αρκετοί έμποροι, επιχειρηματίες και κάτοικοι της πόλης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αναστάσιος Σιαράβας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η οικογένειά του έφτιαξε πριν από ένα αιώνα, περίπου, μία από τις πρώτες βιοτεχνίες της Νέας Ιωνίας, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. «Αν εκείνοι οι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά, «μπόρεσαν να φτιάξουν εδώ ένα εμπορικό θαύμα, εμείς δεν δικαιούμαστε να το βάλουμε κάτω και να μην παλέψουμε για το εμπόριο και την πόλη. Σε ό,τι με αφορά νοιώθω χρέος μου να κάνω ό,τι πιο ουσιαστικό μπορώ για να δω την πόλη να ξαναγίνεται κόμβος εμπορίου».

Ο κ. Σιαράβας αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης των εμπόρων της πόλης και στην ισόρροπη ανάπτυξη που πρέπει να αποκτήσει ο εμπορικός ιστός, με σύγχρονες μεθόδους, που θα βγάλουν τη Νέα Ιωνία από το τέλμα και την παρακμή.

Έκανε λόγο για υποστηρικτικές ενέργειες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, όπως τον σωστό φωτισμό, τις σύγχρονες τηλεματικές δράσεις, τις πεζοδρομήσεις, την αποτελεσματική καθαριότητα, τον καλλωπισμό των εισόδων υποδοχής της πόλης από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ και τις λύσεις ήπιας κυκλοφορίας, που θα αποφορτίσουν την κίνηση στο εμπορικό κέντρο.

Στη δική του παρέμβαση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Στάθης Νουβέλογλου, χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της Νέας Ιωνίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, της υψηλής φορολογίας, της χαμηλής κατανάλωσης και του ανταγωνισμού που δέχονται από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργία Αλληλεγγύη», Παναγιώτης Μανούρης, που παρουσίασε διεξοδικά το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη.

«Νέα Ιωνία σημαίνει εμπόριο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «είναι καιρός να το θυμηθούν όλοι. Η πόλη πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να ανασκουμπωθεί. Και ο Δήμος οφείλει να βάλει πλάτη σε αυτή την προσπάθεια με χειροπιαστό τρόπο. Πώς θα γίνει αυτό; Με ένα σύγχρονο master plan, που θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της Νέας Ιωνίας».

Ο κ. Μανούρης δεσμεύτηκε να λειτουργήσει ειδικό τμήμα στον Δήμο που θα ασχολείται μόνο με την ανάπτυξη του εμπορίου. «Οι άνθρωποι που θα το στελεχώσουν, είπε, θα παρακολουθούν προγράμματα χρηματοδότησης, θα μοχλεύουν πόρους και θα υλοποιούν όλες τις ευκολίες του master plan για την ανάπτυξη του εμπορικού ιστού».

Αναφερόμενος διεξοδικά στο πρόγραμμά του για το εμπόριο ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε λόγο για:

  • Σύγχρονη μελέτη διαμόρφωσης της κυκλοφορίας στην πόλη, με τρόπους που θα ευνοούν την εμπορική χρήση.
  • Αλλαγές στις χρήσεις γης, που θα προσελκύσουν επιχειρήσεις εστίασης και εμπορικής δράσης.
  • Ενίσχυση του τοπικού brandname με ψηφιακές πλατφόρμες και διαδραστικούς χάρτες, που θα προβάλλουν τις επιχειρήσεις.
  • Προνομιακή κάρτα αγορών με ειδικές προσφορές και κίνητρα για όσους ψωνίζουν στη Νέα Ιωνία.
  • Σωστός και «έξυπνος» φωτισμός σε όλο το εμπορικό κέντρο, που θα μειώσει την ανασφάλεια και θα αναδείξει τα καταστήματα.
  • Ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος της πόλης.
  • Ασύρματο ευρυζωνικό δικτύο WiFi που θα καλύπτει το σύνολο των δημοτικών κτηρίων, αλλά και όλους τους χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα.
  • Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές για την επιχειρηματικότητα και συγκροτημένες καμπάνιες σε εμπορικούς οδηγούς και στο διαδίκτυο.
  • Διευθέτηση και νοικοκύρεμα στις θέσεις στάθμευσης και στις τροφοδοσίες των καταστημάτων τις ώρες αιχμής.
  • Καθιέρωση μεγάλων διοργανώσεων, που θα προσελκύουν επισκέπτες στην πόλη και τοπικών εμπορικών events.
  • Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών και ψηφιοποίηση του Δήμου, για να μειωθεί η ταλαιπωρία εμπόρων και κατοίκων.
  • Καλλωπισμό σε όλους τους μικρούς πνεύμονες πρασίνου και τα πρανή και φύτευση νέων σημείων με περιποιημένο αστικό πράσινο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet