Πρώην σχολικοί φύλακες: Αιτήσεις για επιστροφή στους δήμους με… αντίπαλο τον χρόνο
Αυτοδιοίκηση

Πρώην σχολικοί φύλακες: Αιτήσεις για επιστροφή στους δήμους με… αντίπαλο τον χρόνο

Με αντίπαλο τον χρόνο αρχίζουν οι διαδικασίες επιστροφής των πρώην σχολικών φυλάκων στους δήμους. Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ζητείται από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι το 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας, ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, να υποβάλουν αίτηση είτε προς τον δήμο στον οποίο υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, είτε σε όποιον άλλον επιθυμούν να μεταταγούν.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι εν λόγω μετατάξεις δεν εξαιρούνται από την αναστολή λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, και ως εκ τούτου καλούνται τόσο οι αιτούντες, όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς, να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να προλάβουν τις μετατάξεις πριν το «πάγωμα» των προσλήψεων. Η αναστολή στις προσλήψεις αρχίζει έναν μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή στις 26 Απριλίου, και τελειώνει με την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Προϋπόθεση για τη μετάταξη είναι η κάλυψη των θέσεων στον φορέα προέλευσης (νοσοκομείο) της ειδικότητας στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του, να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Επίσης, πρέπει ο υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον συγκεκριμένο κλάδο, εκτός κι αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μόνο μία θέση του εν λόγω κλάδου.

Η μετάταξη του εν λόγω προσωπικού διενεργείται με μεταφορά της θέσης του στον δήμο, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα, συνυπολογιζόμενου του χρόνου υπηρεσίας στις υγειονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων αναφορικά με τη βαθμολογική και τη μισθολογική εξέλιξή του. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet