Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Επιτυχημένη η πρώτη της Δράσης στα Βριλήσσια

0
298 Προβολές

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, το πρωί της Κυριακής της 31ης Μαρτίου, η Δράση για μια Άλλη Πόλη, όχι μόνον πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη προεκλογική της εκδήλωση, αλλά, και απευθυνόμενη στους πολίτες, επιχείρησε να μεταθέσει προς πιο ουσιαστικές πλευρές τον προεκλογικό διάλογο που διεξάγεται στην πόλη μας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης.

Στο κατάμεστο ΤΥΠΕΤ οι εισηγήσεις των Γιάννη Τσούτσια, υποψηφίου δημάρχου, Ρήγα Κωνσταντινίδη, μέλους του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, Μάρκου Κρητικού, μέλους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, Μαρίνας Παπαχριστοδούλου, πρόεδρου του «Cine-Δράση» και του Λάμπη Λαζάνη, μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης, ξεδίπλωσαν το ενιαίο της αντίληψης της παράταξης για τον τρόπο λειτουργίας ανά τομέα δραστηριοτήτων, «μιας διοίκησης που θα αποβλέπει, τόσο στην αναδιοργάνωση του Δήμου ως διοικητικού μηχανισμού, όσο και στην αναγέννηση της κοινότητας μέσω της ενίσχυσης του ρόλου των πολιτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην ίδια εκδήλωση, τονίζει η ίδια ανακοίνωση, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι τριάντα ένα υποψήφιοι της Κίνησης, που συμμετέχουν στις εκλογές με μόνο κίνητρο την ανάγκη να προσφέρουν και να συμβάλλουν στην αναγκαία αναγέννηση του Δήμου.

Ο Γιάννης Τσούτσιας ανέλυσε τον σχεδιασμό της Δράσης για εκτεταμένη παρέμβαση στη λειτουργία του Δήμου, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος οφείλει να απομακρυνθεί από την «εργολαβική» διάσταση και την κρατικόμορφη διοικητική του συγκρότηση και να αντιμετωπίσει «το ασυμφιλίωτο» του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση. Πρέπει, επίσης, όπως είπε, να απελευθερώσει κάθε δυναμικό προσφοράς και αλληλεγγύης, ως αντίδοτο απέναντι στο πνεύμα του παροξυνόμενου ατομισμού και του «όλοι εναντίον όλων» και να επιδιώξει τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, ώστε ο δημότης να βρίσκει ρόλο στα πράγματα και να παρεμβαίνει στο τρόπο που διαμορφώνεται η διοίκηση της πόλης και οι επιλογές της.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γιάννης Κωτούλας, πρόεδρος του e-Trikala, που συνάρπασε το κοινό εκθέτοντας εμπειρίες από τις καινοτομίες των Τρικάλων στους τομείς της δημόσιας διαβούλευσης, της διαφάνειας, της πληροφόρησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Την εκδήλωση της «Δράσης» τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων Νίκος Παπαδόπουλος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Μπέλτσος (Νέα Πνοή-Πισιμίσης) και Χρήστος Γούναρης (Βριλήσσια Δυνατά-Ντινόπουλος).

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up