Δ. Κωνστάντος: Δήμος, ΕΥΔΑΠ & Δασαρχείο έχουν αφήσει για πάνω από μήνα τεράστιες ποσότητες νερού να χάνονται
Κοινωνία

Δ. Κωνστάντος: Δήμος, ΕΥΔΑΠ & Δασαρχείο έχουν αφήσει για πάνω από μήνα τεράστιες ποσότητες νερού να χάνονται

Ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κωνστάντος, τονίζει ότι «ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, η ΕΥΔΑΠ και το Δασαρχείο έχουν αφήσει για περισσότερο από έναν μήνα τεράστιες ποσότητες νερού να χάνονται αδυνατώντας να διορθώσουν μία βλάβη διαρροής».

Συγκεκριμένα επισημαίνει:

Δήμος, ΕΥΔΑΠ & Δασαρχείο έχουν αφήσει για περισσότερο από 1 μήνα τεράστιες ποσότητες νερού να χάνονται αδυνατώντας να διορθώσουν μία βλάβη διαρροής!

Για περισσότερο από 1 μήνα στο πεζοδρόμιο της οδού Πόντου στη γωνία με την οδό Βουλγαροκτόνου στην Άνω Πεύκη, τρέχει ασταμάτητα νερό λόγω ζημιάς που έχει προκληθεί! Για περισσότερο από 1 μήνα και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των περιοίκων στον Δήμο και στην ΕΥΔΑΠ το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί, προκαλώντας δικαιολογημένη θλίψη, οργή και απογοήτευση για το πώς αντιλαμβάνονται οι αρμόδιες αρχές τη διαχείριση των υδάτινων πόρων!

Το νερό τρέχει στις ρίζες ενός δέντρου που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και γιαυτό όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από κατοίκους της περιοχής σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε, εμπλέκεται και το Δασαρχείο! Δήμος, ΕΥΔΑΠ και Δασαρχείο αδυνατούν να αντιμετωπίσουν μια απλή αποκατάσταση ζημιάς για περισσότερο από 1 μήνα!

Ανεξάρτητα από το ποιος φορέας έχει την τυπική ευθύνη αποκατάστασης, είναι τουλάχιστον απαξιωτικό για την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα για τη Διοίκηση του Δήμου μας η πλήρης απραξία που έχει επιδείξει επί της ουσίας για την επίλυση του προβλήματος. Είναι προφανές ότι η σπατάλη του νερού είναι προκλητική και αρνητική σε όρους περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάλυσης. Η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι μέγιστης σημασίας λόγω της ανεπάρκειάς τους και των δυσμενών μελλοντικών προβλέψεων με δεδομένη την κλιματική αλλαγή.

Σε μια χώρα που ζήσαμε περιορισμούς στην κατανάλωση νερού είναι τραγικό να επιτρέπουμε παρόμοια φαινόμενα! Καμία δικαιολογία, τυπολατρική και γραφειοκρατική, δε μπορεί να καλύψει το προφανές κενό αποτελεσματικότητας.

Πέρα από το θέμα της αδράνειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προκύπτουν και θέματα ασφάλειας στην κίνηση των κατοίκων λόγω των πλακών του πεζοδρομίου που έχουν μετακινηθεί, της τρύπας που υπάρχει στο σημείο που τρέχει το νερό ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες και του ολισθηρού οδοστρώματος στην οδό Βουλγαροκτόνου.

Αναμένουμε άμεσα, έστω και τώρα, Δήμος, ΕΥΔΑΠ και Δασαρχείο να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη εικόνα που μας προσβάλλει ως τοπική κοινωνία.

Η δημοτική μας παράταξη ενημέρωσε 2 φορές για το θέμα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Δημοσιοποιούμε σήμερα το θέμα εξαντλώντας κάθε δυνατή υπομονή και εισπράττοντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής.

Ανακοίνωση της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet