Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Παραμένουν στα Διαβατά για δεύτερο βράδυ οι πρόσφυγες

0
95 Προβολές

Για δεύτερη ημέρα παραμένουν έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με σκοπό να φτάσουν στην Ειδομένη και από εκεί σε κάποια άλλη χώρα.

Το βράδυ της Πέμπτης, πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας κατασκήνωσαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, παρακινούμενοι από μια φήμη που διακινήθηκε στα social media και έλεγε ότι την Παρασκευή το πρωί θα άνοιγαν τα σύνορα.

Το πρωί επικράτησε ένταση μεταξύ δυνάμεων αστυνομίας και προσφύγων που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φύγουν από το σημείο με κατεύθυνση την Ειδομένη. Μάλιστα, τον γύρο των ΜΜΕ έκανε η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που καταγράφηκε σε βίντεο να το ρίχνουν επάνω στις ασπίδες των ΜΑΤ

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για περίπου 300 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων οικογένειες με μωρά παιδιά.

Όπως χθες το βράδυ, έτσι και σήμερα οι εκατοντάδες πρόσφυγες, θα διανυκτερεύσουν στο ύπαιθρο και στο κρύο. Όπως αναφέρει το thestival, ήδη έχουν αρχίσει να στήνουν τις σκηνές τους και να μαζεύουν ξύλα προκειμένου να ανάψουν φωτιές για να ζεσταθούν και κάποιοι, καταβεβλημένοι από την κούραση έχουν ξαπλώσει σε υπνόσακους.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up