«Βούλιαξε» από τη βροχή η Κρήτη – Στο Λασίθι εγκλωβίστηκαν και ανέβηκαν σε ταράτσα
Κοινωνία

«Βούλιαξε» από τη βροχή η Κρήτη – Στο Λασίθι εγκλωβίστηκαν και ανέβηκαν σε ταράτσα

«Σαρώνει» την Κρήτη το κύμα κακοκαιρίας.

Στο Λασίθι, όπως αναφέρει το flashnews.gr, το ποτάμι που διασχίζει το χωριό υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι!

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να διασώσει τέσσερα παιδιά, δύο ηλικιωμένους και μια γυναίκα που ανέβηκαν στην ταράτσα σπιτιού καθώς το ύψος των νερών έφτασε τα τρία μέτρα.

Σε Βιάννο, Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε πολλές ακόμη περιπτώσεις να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Στο Τζερμιάδο κινδύνεψε ένας οδηγός αυτοκινήτου όταν ακινητοποιήθηκε το όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Στη Βιάννο ρέμα που φούσκωσε παρέσυρε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά σε αυτό, ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας προκειμένου να αποκαθιστούν τα προβλήματα.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια συνθέτουν το σκηνικό στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν έως τα ξημερώματα.

Όπως είπε ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος και ο Χάρακας έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται» τόνισε.

Κλειστός ο δρόμος προς Βούτες

Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.

Κλειστοί δρόμοι

Έντονα καιρικά πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό  δίκτυο. Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών:

  • Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη.
  • Δημοτική οδός από  Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα.
  • Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στη Δέρματο.
  • Από Τέρτσα προς Μύρτος.

Επίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται  τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου, λόγω συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα.

Πηγές: flashnews.gr, e-kriti.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet