Γ. Θεοδωρακόπουλος: Οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς να μοιράζει ο κ. Μαυρίδης καθρεφτάκια
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς να μοιράζει ο κ. Μαυρίδης καθρεφτάκια

Στο «Κανάλι Ένα» του Πειραιά, στα 90,4 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Σηφάκη ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σχετικά με τη συνέντευξη αυτή η παράταξη του κ. Θεοδωρακόπουλου, Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το κύριο μέρος της συνέντευξης περιστράφηκε γύρω από τα θέματα του Δήμου μας όπου ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία και η συνεννόηση είναι το Α και το Ω της επιτυχίας την επόμενη ημέρα. «Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοτική μας παράταξη ονομάστηκε πριν από πέντε χρόνια Συμμαχία Πολιτών. Από την πρώτη δηλαδή ημέρα μας το θέμα της συνεργασίας των δυνάμεων της πόλης ήταν στην προμετωπίδα. Σαν να είμαστε προφήτες».

Ένα άλλο θέμα που ξεκαθάρισε είναι η απόλυτη ανεξαρτησία από κόμματα και συμφέροντα. «Εμείς δεν προσκαλούμε για ομιλητές εκπροσώπους των κομμάτων, ούτε μεταφέρουμε τη γραμμή τους στην πόλη μας. Σεβόμαστε τον ρόλο των κομμάτων στη δημοκρατία, αλλά την τύχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουμε να την καθορίζουν οι πολίτες κάθε τόπου» είπε.

Έδωσε μεγάλη βαρύτητα στα… αυτονόητα θέματα. «Νιώθω άσχημα όταν πρέπει να κάνω κριτική του απερχόμενου δημάρχου για τα αυτονόητα. Είναι δυνατόν να μιλάμε για έλλειμμα καθαριότητας ή για άπλυτους κάδους; Είναι δυνατόν να περνάνε τέσσερα χρόνια για να αλλάξουν οι σπασμένοι κάδοι καθαριότητας ή για να αντικατασταθούν τα καπάκια τους, όταν μάλιστα στον Δήμο μας τα δημοτικά τέλη δεν μειώθηκαν ούτε ένα ευρώ στα χρόνια της κρίσης;».

 Και πρόσθεσε:

«Δεν βλέπετε τι γίνεται με τα πεζοδρόμια, που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση; Εννέα χρόνια δεν έκαναν συντήρηση και δυστυχώς έχουμε καθημερινά περιπτώσεις συμπολιτών μας που πέφτουν και τραυματίζονται. Αυτή η κατάσταση, να μην μπορεί ο πεζός να περπατήσει ακόμα και στα πεζοδρόμια των κεντρικών δρόμων του Δήμου μας, δεν έχει προηγούμενο. Να μην πούμε για τα προβλήματα που έχουν οι μαμάδες με τα καροτσάκια. Έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά γιατί την υπόθεση των πεζοδρομίων την έχουμε ήδη κάνει σημαία». Και αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης που είχε δημοπρατηθεί από τη διοίκησή του το καλοκαίρι του 2010, αλλά το ακύρωσε αναίτια η διοίκηση Φωκιανού. Σε αυτή την ακύρωση έβαλε την υπογραφή του και ο κ. Μαυρίδης.

Στην ερώτηση του Νίκου Σηφάκη για τις αθλητικές υποδομές στον Δήμο ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης, στο οποίο δεν έχει μπει ούτε τούβλο από το 2003 με ευθύνη των δημοτικών αρχών (Φωκιανός, Μαυρίδης), τονίζοντας ότι ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει αναγγείλει από τον Οκτώβριο του 2017 τη χρηματοδότηση της μελέτης ολοκλήρωσης των εργασιών με 2,1 εκατ. ο Δήμος δεν έχει στείλει ακόμα την άδεια για να υπογραφεί η προγραμματική. Δείχνει κάτι αυτό.

Για το στάδιο της Πεύκης είπε: «Λυπάμαι που άφηναν το στάδιο στα χάλια του με συνέπεια να τραυματίζονται οι αθλούμενοι και λυπάμαι που ξέχασαν να βάλουν στα έργα και την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα. Οι διοικούντες έστειλαν στην Περιφέρεια μελέτη μόνο για το γήπεδο ποδοσφαίρου και όχι για τον στίβο. Και μάλιστα έλεγαν ότι τις διαδρομές θα τις έβαφαν με… χρώμα για να φαίνονται ωραίες».

Για την πενταετία Μαυρίδη ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος υπογράμμισε: «Αν και δεν θέλω να κάνω κριτική ραδιοφωνικά θεωρώ ότι αυτά τα χρόνια είναι χαμένα χρόνια για τον Δήμο μας. Όταν δεν έχουμε καθαριότητα τότε δεν έχουμε τίποτα. Αλλά και από πλευράς έργων δεν έχουμε δει κάτι άλλο εκτός από το Ο.Τ.9 που είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός του πριν από 15 χρόνια. Για τα οικονομικά ο δήμαρχος αλήθεια καμαρώνει που δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη μέσα στην κρίση και που έχει τα ακριβότερα τροφεία της Αττικής. Μήπως καμαρώνει που δεν ξοδεύει ούτε για τη συντήρηση των δρόμων, ούτε για τη συντήρηση των σχολείων, ούτε για τα πεζοδρόμια, ούτε για τίποτα. Και να μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου πληρώθηκαν από τα δύο μνημόνια. Ας μην βγαίνουν και παίζουν κάποιοι τους σωτήρες και τους νοικοκύρηδες. Και δεν μπορεί να κρατάνε τόσο ψηλά τα δημοτικά τέλη όταν τα μισθολόγια των εργατών καθαριότητας έχουν μειωθεί κατά 40%».

Η συζήτηση πήγε και στα προεκλογικά και ο επικεφαλής της μεγάλης και ανεξάρτητης παράταξης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε:

«Βλέπουμε ότι προσπαθεί εναγωνίως ο δήμαρχος να δείξει κάτι προεκλογικά. Εμείς ό,τι γίνεται, έστω και τώρα, το καλοδεχόμαστε, αλλά πρέπει να ξέρει ότι οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς για να τους μοιράζει ο κ. Μαυρίδης καθρεφτάκια. Αλλά τι να πεις όταν παραδέχεται με τον τρόπο αυτό ότι είναι προεκλογικός δήμαρχος. Εδώ έκανε γιορτή των αθλητών μετά από πέντε χρόνια. Τον κατάλαβαν όλα τα παιδιά. Εμείς δεν τον καταγγείλαμε γιατί σεβόμαστε την προσπάθεια των αθλητών, γι΄ αυτό πήγα ο ίδιος στην εκδήλωση. Ήθελα να τιμήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες. Αλλά δεν μου άρεσε που τους ενέταξε στα προεκλογικά του παιγνίδια. Τους αθλητές πρέπει να τους τιμάς καθημερινά και όχι μόνο προεκλογικά».

Ειδική αναφορά έγινε και στα προβλήματα του Ηλιακού Χωριού.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet