Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Μόνη λύση η συναίνεση
Πολιτική

Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Μόνη λύση η συναίνεση

Άρθρο-παρέμβαση ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης δημοσιοποίησε ο δημοτικός συνδυασμός Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, όπου τονίζει την αναγκαιότητα μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Ειδικότερα, ο δημοτικός συνδυασμός αναφέρει:

Οι εκλογές πλησιάζουν! Δεν έχουν μείνει παρά λιγότερο από δύο μήνες από την ημέρα που οι συμπολίτες μας θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα δημοτική αρχή, η οποία θα αντικαταστήσει την απερχόμενη. Κορυφαία δημοκρατική στιγμή για όλους μας γιατί, με την εκλογική ετυμηγορία μας, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους καλύτερους να αναλάβουν τις ευθύνες επίλυσης ή διαχείρισης των τοπικών προβλημάτων της πόλης μας, τα οποία ούτε απλά είναι ούτε επιδέχονται επιπόλαιες και αβασάνιστες ερασιτεχνικές λύσεις.

Έχουμε πολλές φορές τονίσει και με διάφορες ευκαιρίες, ότι οι σύγχρονοι Δήμοι και η διοίκησή τους απαιτούν αποτελεσματικό management και ανθρώπους  όχι απλά γνώστες των τρόπων διοίκησής τους, αλλά και επιστημονικά καταρτισμένους στις πολυσχιδείς και πολυποίκιλες δραστηριότητές τους που η σύγχρονη πολιτεία τους έχει αναθέσει. Οι σύγχρονοι Δήμοι δεν διοικούνται με ερασιτεχνισμούς και εμπειρικές μεθοδεύσεις. Είναι τόσα πολλά τα θέματα με τα οποία η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται και τα οποία έχει επιφορτιστεί, που από μόνη της το σύγχρονο management το απαιτεί και το επιβάλλει.

Με αυτές τις διαπιστώσεις είναι μοιραίο να προβληματιζόμαστε για το πόσο δημοτικά σχήματα που επελέγησαν κατά καιρούς να διοικήσουν τον Δήμο μας και άφησαν την ιστορία τους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και πάλι το καινούργιο, το απαιτητικό, το αναγκαία ρηξικέλευθο στα δημοτικά δρώμενα, όταν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσονται επί 20 και πλέον χρόνια στην τοπική δημοτική σκηνή, έχοντας γράψει ο καθένας την προσωπική του ιστορία και έχοντας προσφέρει αναμφισβήτητα τον καλύτερο μέχρι τώρα εαυτό τους. Τι το καινούργιο επαγγέλλονται τη στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλπάζει και απαιτεί νέα πρόσωπα με νέες ιδέες και οράματα, προσαρμοσμένα στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα που ζούμε;

Οι εκλογές που έρχονται απαιτούν νέους προσανατολισμούς και νέους στόχους, γιατί θα επιβάλλουν αναγκαστικά τη συναίνεση, την παραδοχή του σωστού και από τον αντίπαλο, προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες θα επιλύουν με αποτελεσματικότητα τα τοπικά μας προβλήματα. Αυτό θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία απαιτεί νέους ανθρώπους όχι μόνο στην ηλικία, αλλά και στην απεξάρτησή τους από παλαιοπαραταξιακές αντιλήψεις ή γιατί όχι και κομματικές εξαρτήσεις ή εξοφλήσεις πολιτικών γραμματίων.

Μόνη λύση λοιπόν η συναίνεση! Μόνη λύση η συγκαταβατικότητα και η απόκτηση κουλτούρας συνεννόησης! Οι στείρες και κατασκευασμένες από τον νόμο πλειοψηφίες θα είναι σε δύο μήνες παρελθόν. Ο δρόμος λαμπρός για συστράτευση όλων για το καλό της πόλης μας! Είναι ανάγκη να το κατανοήσουμε και να το εμπεδώσουμε αυτό όλοι, τουλάχιστον όσοι διεκδικούμε μια θέση ευθύνης στα δημοτικά δρώμενα.

Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση-Πεύκη 2020 το έχει επισημάνει και το έχει τονίσει πολύ νωρίς αυτό μέσα στα πέντε χρόνια της παρουσίας της στην πόλη μας. Άλλωστε το δηλώνει περίτρανα το κεντρικό της σύνθημα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet