Ενότητα: Σε αγωνία οι κάτοικοι των παραρεμάτιων περιοχών στον Σωρό
Κοινωνία

Ενότητα: Σε αγωνία οι κάτοικοι των παραρεμάτιων περιοχών στον Σωρό

Περιοδεία στις παραρεμάτιες περιοχές του Σωρού πραγματοποίησε την Κυριακή 7-4-2019 αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη, τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Ψάλτη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γ. Αναλυτή και Χρ. Κιτσάκη.

Η αντιπροσωπεία της παράταξης συνομίλησε με πολλούς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης – εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, με δεδομένο ότι τα έργα διευθέτησης του ρέματος δεν έχουν καν προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν και πάλι οι περιουσίες τους, αν επαναληφθούν οι βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2018.

«Παρά τις προσωρινές επισκευές που έγιναν, η διατομή του ρέματος στην περιοχή είναι ανεπαρκής» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, όπου επίσης προστίθενται ότι η οδός Ροδόπης δεν έχει ακόμα διανοιχθεί, με κίνδυνο να αποκλεισθούν οι κάτοικοι σε περίπτωση πλημμύρας και τα δίκτυα φυσικού αερίου δεν είναι δυνατόν να κατασκευασθούν για να τροφοδοτήσουν τις παρακείμενες ιδιοκτησίες. Επίσης, η παράταξη αναφέρει ότι οι ψεκασμοί για κουνούπια δεν έχουν αρχίσει ακόμα και δεν αποκλείεται να παρουσιασθούν τα κρούσματα του περασμένου καλοκαιριού.

Όπως δήλωσε ο Λ. Μαγιάκης, «η καθυστέρηση που παρατηρείται εδώ και πέντε χρόνια από την οριοθέτηση του ρέματος οφείλεται στην αδυναμία του Δήμου, της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Υποδομών να διαχειριστούν σύνθετα έργα όπως αυτό της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς. Παρά τις υποσχέσεις ότι το έργο θα δημοπρατείτο από το Σεπτέμβρη του 2018, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε τίποτα και τα απαραίτητα κοντύλια δεν έχουν καν δεσμευθεί».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κάλεσαν τους κατοίκους να εντείνουν τις πιέσεις τους προς τους υπεύθυνους. Στο πρόγραμμα της παράταξης, όπως αναφέρεται, η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς και η πολεοδομική τακτοποίηση των παραρεμάτιων περιοχών είναι πρώτης προτεραιότητας, αφού αφορά πολλές ενότητες του Αμαρουσίου (Νέα Λέσβος, Βορρέ, Κοκκινιά, Νέο Μαρούσι, Παράδεισος, Σωρός, Εργατικές, Αγ. Θωμάς).

Και η ανακοίνωση της Ενότητας καταλήγει: «Η παράταξη στη νέα δημοτική περίοδο θα διεκδικήσει την άμεση επίλυση του θέματος και χρηματοδότηση του έργου από το υπουργείο Υποδομών, ενώ παράλληλα θα δώσει προτεραιότητα στην τακτοποίηση όλων των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν τον Δήμο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet