«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση με αφορμή τη Novartis
Πολιτική

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση με αφορμή τη Novartis

Μετωπική σύγκρουση εν μέσω προεκλογικής περιόδου έχει πυροδοτήσει η υπόθεση της Novartis μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Σε καθημερινή βάση τα στελέχη της αντιπολίτευσης σφυροκοπούν την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα και την αναμενόμενη αρχειοθέτηση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα.

Χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για «βαρβαρότητα κατά των θεσμών», αναφέροντας ότι πρόκειται για μια επίθεση κατά του πολιτεύματος, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες από κουκουλοφόρους μάρτυρες και τόνισε πως πρώτος θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του. «Έχουν ψάξει μέχρι και τα ανήλικα παιδιά μου, λένε ασύστολα ψεύδη. Θα τους τσακίσω», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Για σκευωρία που έχει καταρρεύσει και για φιάσκο άνευ προηγουμένου μιλά η αντιπολίτευση, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου τα ρίχνει και πάλι στα μέσα ενημέρωσης. «Σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, η Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ κάλυψαν σε χρόνο μηδέν την απόσταση από την ένοχη αμηχανία, στην ακόμα πιο ένοχη εφαρμογή της συνταγής “φωνάζει ο κλέφτης”», έγραψε το κυβερνητικό non paper, βλέποντας προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του θέματος από την αντιπολίτευση. 

«Επειδή δεν βρήκαν σε κανέναν λεφτά και άρα, η μόνη δικαιοδοσία που είχαν ήταν το “ξέπλυμα”, θα έπρεπε να μπουν αυτόματα και οι δέκα στο αρχείο. Αν έμπαιναν και οι δέκα αυτόματα στο αρχείο, για την κυβέρνηση θα ήταν χαστούκι άνευ προηγουμένου», είπε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης (Θέμα radio), ενώ ο Μάκης Βορίδης (ΣΚΑΙ) στάθηκε στην στοχοποίηση που υπέστησαν τα πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση. «Να κάτσουν στη σειρά, ο Πικραμμένος, ο Λυκουρέντζος, ο Κουτρουμάνης και ο Βενιζέλος, να δω, θα περάσουν όσοι ψήφισαν να ασκηθεί η ποινική τους δίωξη να τους ζητήσουν συγγνώμη» σχολίασε σκωπτικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρούν ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι εκ νέου ο δικός τους πολιτικός χώρος και επαναλαμβάνουν ότι στη διάρκεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε από 5,1 δισ. ευρώ σε 2,8 δισ. ευρώ.

«Στήσανε μια σκευωρία λίγο πριν τις εκλογές απλώς για να υπάρχει λάσπη στον αέρα. Ναι θα φτάσουμε στο τέλος, αλλά η λάσπη θα έχει μείνει», είπε ο γραμματεάς του Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χριστοδουλάκης, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για  βαρβαρότητα κατά των θεσμών. «Εδώ δεν πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά δέκα πολιτικά πρόσωπα, εδώ πρόκειται για μία επίθεση κατά του πολιτεύματος, πρόκειται για μία αλλοίωση θεμελιωδών στοιχείων της συνταγματικής τάξης», είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Τα κυβερνητικά στελέχη παραμένουν στη γραμμή του «μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους», συχνά αναφερόμενοι στη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης βλέπει σίγουρα πολιτικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πολιτικής φαρμάκου στην Ελλάδα.

Πολύ πιο προσεκτική ήταν η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου (ΕΡΤ 3): «Ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, ούτε δικαστής είμαι και ούτε επιθυμώ να είμαι. Το πιο σημαντικό είναι να θωρακίσουμε το σύστημα της υγείας για να μην έχουμε ξανά τέτοια φαινόμενα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, που ούτως ή άλλως κρατά συνήθως μια πιο στρογγυλεμένη θέση στην πολιτική αντιπαράθεση, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την σκανδαλολογία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet