Το Μαρούσι τιμά τους μεγάλους εικαστικούς του στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη
Πολιτισμός

Το Μαρούσι τιμά τους μεγάλους εικαστικούς του στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη

Έκθεση εικαστικών δημιουργιών με τίτλο «Το Μαρούσι τιμά τους εικαστικούς μεγάλους καλλιτέχνες του» θα παρουσιαστεί στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης».

Η Έκθεση θα παρουσιάζεται από την Παρασκευή 3 έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 19:30 (Βασ. Σοφίας 85, πλατεία Ηρώων, Μαρούσι).

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την έκθεση και να τιμήσουν τους σημαντικότερους πυλώνες τέχνης και πολιτιστικής προσφοράς της πόλης, σε μια ενιαία έκθεση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Στους τιμώμενους φορείς συγκαταλέγονται:

  • Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη
  • Το Μουσείο Ευγένιου Σπαθάρη
  • Το Μουσείο Ελληνικής Κεραμικής
  • Ο γλύπτης Γιώργος Γεωργιάδης.

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι η ανάδειξη της διαδρομής των φορέων αυτών όπως και μια εκ νέου αναφορά στο πολιτιστικό τους  έργο, που συνδράμει στην ανέλιξη του Δήμου Αμαρουσίου και ταυτόχρονα μια προσπάθεια διαλόγου με το κοινό. Ο Δήμος Αμαρουσίου, όντας και στο παρελθόν, αλλά ακόμη και σήμερα, ένας Δήμος που σέβεται την πολιτιστική προσφορά, ανταποδίδει με μία πράξη σεβασμού, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης: Κάλια Αϊδίνη, Δημήτρης Χιωτόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet