Αντώνης Φειδοπιάστης: Η ψηφιακή προσαρμογή του Δήμου Πεντέλης ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, εφόσον δώσουν την «εντολή» οι πολίτες
Κοινωνία

Αντώνης Φειδοπιάστης: Η ψηφιακή προσαρμογή του Δήμου Πεντέλης ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, εφόσον δώσουν την «εντολή» οι πολίτες

Με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη, συναντήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή και υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Αποστολάκο και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ηλία Μιχαηλίδη.

Τα μέλη του συνδυασμού ενημερώθηκαν από τον κ. Ράλλη για τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές που θα συμβάλλουν στη δημιουργία «έξυπνων» και φιλικών πόλεων, μεταξύ των οποίων και η εθνική υποδομή ηλεκτρονικής ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ του Δημοσίου, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των Δήμων, επιτρέποντας την ταχύτερη και ασφαλέστερη ανταλλαγή εγγράφων, εξοικονομώντας ταυτόχρονα σημαντικούς πόρους.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συνάντηση των δύο πλευρών δόθηκε στη δυνατότητα που θα παρέχεται σε όλους τους δημότες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ώστε οι «έξυπνες» πόλεις να αφορούν όλους τους πολίτες, μειώνοντας το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των πολιτών σε ό,τι αφορά την πρόσβασή τους στις νέες τεχνολογίες.

Μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Φειδοπιάστης δήλωσε:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής για το… αύριο των Δήμων, από πλευράς ψηφιακής υποδομής. Ένα αύριο που μοιάζει τόσο μακρινό για τον Δήμο Πεντέλης σήμερα, καθώς η νυν διοίκηση ούτε το αντιλαμβάνεται, ούτε έχει καμιά διάθεση να το προσεγγίσει.

»Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, εάν οι δημότες των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης μάς δώσουν την εντολή να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ολοκληρώνουμε ήδη ένα άρτια επεξεργασμένο πρόγραμμα ψηφιακής προσαρμογής του Δήμου Πεντέλης στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, με μοναδικό σκοπό να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας, καθιστώντας ταυτόχρονα τις σχέσεις τους με τον Δήμο απολύτως διαφανείς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet