Το «φαινόμενο» Γιώργος Πατούλης ξενίζει, αλλά μέχρι σήμερα κερδίζει…
Πρόσωπα

Το «φαινόμενο» Γιώργος Πατούλης ξενίζει, αλλά μέχρι σήμερα κερδίζει…

Σταματημό δεν έχει ο Γιώργος Πατούλης. Τι κι αν οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο και με διαφορά στις προσεχείς εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής. Τι κι αν οποιοδήποτε και να είναι το «δίδυμο» της δεύτερης Κυριακής, εκείνος δείχνει να κερδίζει με άνεση. Σαν μην ακούει τίποτα, συνεχίζει απτόητος τις περιοδείες σε κάθε σημείο της Αττικής, συζητώντας με πολίτες, φορείς, παράγοντες.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει την αυτοδιοικητική πορεία του δεν υπάρχει έκπληξη. Στα χρόνια που διοικεί τον Δήμο Αμαρουσίου «έβγαλε τη γλώσσα» των ανθρώπων του, αλλά και των δημοσιογράφων που κάλυπταν το ρεπορτάζ, καθώς μπορούσε σε μια μέρα να βρεθεί σε απίστευτα πολλά σημεία, δίνοντας το «παρών» σε κάθε εκδήλωση που γινόταν στην πόλη. Πολλές φορές οι συνάδελφοι αναρωτιόμαστε μεταξύ μας «τι παίρνει και βγάζει τόση ενέργεια;».

Ωστόσο, αυτή ακριβώς η ενεργητικότητα, σε συνδυασμό με την… έφεσή του στις φωτογραφίσεις, προκάλεσε – κι εξακολουθεί να προκαλεί – πικρόχολα σχόλια από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Όταν, μάλιστα, στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη (επίσης αγαπημένη των φωτογράφων ανά την Ελλάδα) τότε τα σχόλια δίνουν και παίρνουν.

Η αλήθεια είναι ότι το «φαινόμενο» Γιώργος Πατούλης ξενίζει. Χωρίς να ανήκει σε κάποιο πολιτικό τζάκι, κατάφερε να ανελιχθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ παράλληλα εμφανίζει έντονη δραστηριότητα και στο εξωτερικό. Στα χρόνια που απασχολεί τα ΜΜΕ έχει δημιουργήσει έναν «μύθο» γύρω από τον εαυτό του. Όπου κατέβηκε, κέρδισε. Ό,τι έβαλε στο μυαλό του, το πέτυχε. Ακόμη και όσοι υποστηρίζουν ότι ήθελε να κατέβει στην Αθήνα ως δήμαρχος και όχι στην Αττική ως περιφερειάρχης, αλλά – λόγω Κώστα Μπακογιάννη – «αναδιπλώθηκε», δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι αυτό που ήθελε το πέτυχε. Αυτοδιοικητικά ξεκίνησε από δημοτικός σύμβουλος το 1998 στη Μαγκουφάνα (έτσι ονομαζόταν, πολύ παλιά βέβαια, ο συνοικισμός του Αμαρουσίου που μετέπειτα εξελίχθηκε στον Δήμο Πεύκης και τώρα πλέον αποτελεί Δημοτική Ενότητα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης), πήρε τη διοίκηση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη περιφέρεια της χώρας.

Υπάρχει «ταβάνι» για τον Γιώργο Πατούλη; Και βέβαια υπάρχει, όπως για όλα τα πράγματα στη ζωή, αλλά δεν φαίνεται ακόμη να είναι ορατό, τουλάχιστον όχι μέχρι το βράδυ της 26ης Μαΐου 2019. Αυτό το βράδυ ο Γ. Πατούλης μάλλον – πλην δραματικού απροόπτου – θα πανηγυρίσει μία ακόμη νίκη που, έστω κι αν χρειαστεί μια δεύτερη Κυριακή – θα τον φέρει στο «πηδάλιο» της Περιφέρειας Αττικής. Η πολιτική του συνέχεια εξαρτάται από το τι θα γίνει μετά. Και κυρίως από το πώς θα διαχειρισθεί τις «στραβές» στη δική του «βάρδια». Γιατί θα υπάρξουν τέτοιες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet