Γ. Θεοδωρακόπουλος: Εικόνα εγκατάλειψης στις αθλητικές υποδομές Λυκόβρυσης και Πεύκης
Αθλητισμός

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Εικόνα εγκατάλειψης στις αθλητικές υποδομές Λυκόβρυσης και Πεύκης

«Η συνεννόηση και η συνεργασία για το καλό της πόλης μας είναι απαραίτητα στοιχεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς πορευόμαστε πάντα έτσι,  γι αυτό στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίζουμε επάνω από το 80% των προτάσεων της διοίκησης.  Ακόμα και στη σημερινή δημοτική αρχή βάλαμε πλάτη τα δυο πρώτα χρόνια. Άσχετα αν από την πλευρά της δεν είδαμε ούτε έργο ούτε  διάθεση και το πνεύμα ενότητας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ήταν καλεσμένος του δημοσιογράφου Σταύρου Κουράκου στην τηλεόραση του καναλιού Action και αναφέρθηκε στον αθλητισμό, τη δημοσιογραφία και βεβαίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετεί τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για τον ρόλο του αθλητισμού στους δήμους, έδωσε βάρος στη μαζική άσκηση για όλους και στην άθληση των παιδιών, σημειώνοντας:

«Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τα σωματεία και την προσπάθειά τους στις ακαδημίες. Ταυτοχρόνως, δεν προσπερνάμε καθόλου το ύψος των χρημάτων που δίνουν οι οικογένειες, γι’ αυτό και θα πάρουμε πρωτοβουλίες.

»Η συμβολή του αθλητισμού στην υγεία των παιδιών και στη διαμόρφωση χαρακτήρων είναι καθοριστική. Μέσα από τις αρχές του αθλητισμού οι νέοι μαθαίνουν να σηκώνονται αμέσως μετά από μια ήττα, μαθαίνουν να αγωνίζονται και να μην τα παρατάνε. Κι έχουμε επίσης υποχρέωση να εργαστούμε στον τομέα της μαζικής άσκησης των κατοίκων της περιοχής μας, κάτι που φέραμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας την περίοδο 2007-2011, όταν ανοίξαμε το στάδιο της πόλης στους κατοίκους, παρά τις αντιλήψεις που επικρατούσαν τότε.

«Τώρα πρέπει να πάμε παρακάτω, να δούμε τις γειτονιές και τα δάση» ανέφερε μεταξύ άλλων. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Θεοδωρακόπουλος στις υποδομές του Δήμου και συγκεκριμένα στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης, που παραμένει έτσι 17 χρόνια και στο στάδιο της Πεύκης, «στο οποίο την πενταετία αυτή ζήσαμε τη μεγάλη εγκατάλειψη», όπως είπε χαρακτηριστικά.  

Αναφερόμενος στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός, πήγε πίσω, ακόμα και σε βασικά θέματα. «Γι’ αυτό και έκανα κάλεσμα στις υγιείς δυνάμεις της πόλης, στις δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας να συμμαχήσουμε, ώστε με ενωμένες τις δυνάμεις μας να πάμε την πόλη μας μπροστά. Να κάνουμε επανεκκίνηση. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και προχωράμε δυνατά και αποφασιστικά για μια πόλη καινοτόμο, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, για μια πόλη της αλληλεγγύης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της παιδείας».

Και ο υποψήφιος δήμαρχος συμπλήρωσε:

«Η επίλυση των λεγόμενων αυτονόητων θεμάτων είναι σημαντικό θέμα. Για παράδειγμα η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, οι λακκούβες. Δεν έπρεπε να μιλάμε καθόλου γι’ αυτά. Και βεβαίως, πέρα από την επάρκεια των υποδομών και τη σωστή λειτουργία του, ένας Δήμος πρέπει να ανοίγει δρόμους στους νέους και να είναι καινοτόμος και πρωτοπόρος. Γι’ αυτό και αναπτύξαμε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων (Τρικάλων), ο δήμαρχος του οποίου, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ήταν ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική μας παράταξη τον περασμένο μήνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet