K. Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι η… Μονμάρτη της Αθήνας!
Πολιτική

K. Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι η… Μονμάρτη της Αθήνας!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα για τα Εξάρχεια, με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να επισημαίνει ότι η ιστορική γειτονιά της Αθήνας είναι «κέντρο τέχνης και πολιτισμού».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να συγκρίνει τα Εξάρχεια με τη Μονμάρτη, ένα ιστορικό προάστιο του Παρισιού και πόλος έλξης ξένων τουριστών.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας – και όχι ως πολύπαθη περιοχή – η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι’ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την Αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες» τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ.

Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιχείρηση «σκούπας», διαμηνύοντας ότι «η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση».

Επανέλαβε δε, ότι «η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους».

Και συνέχισε: «Κάποιοι έχουν επενδύσει στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής[…] μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω».

ΚΙΝΑΛ: Η κ. Παπακώστα δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας

«Ως φαίνεται η κ. υπουργός δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας» τόνισε το Κίνημα Αλλαγής, αντιδρώντας στις παραπάνω δηλώσεις.

«Αν όμως επιμένει η κ. Παπακώστα, δεν έχει παρά να εγκαινιάσει μια έκθεση τέχνης ή να παραβρεθεί σε μια εκδήλωση πολιτισμού στα Εξάρχεια. Χωρίς αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ βέβαια» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet