Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Όταν ο δήμαρχος «βαφτίζει» ως απολογισμό τις προεκλογικές εκδηλώσεις του!
Πολιτική

Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Όταν ο δήμαρχος «βαφτίζει» ως απολογισμό τις προεκλογικές εκδηλώσεις του!

Την Κυριακάτικη εκδήλωση του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης σχολιάζει η παράταξη Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, η οποία επικρίνει τον κ. Τάσο Μαυρίδη για την επιλογή του να «βαφτίσει» την εν λόγω «προεκλογική συγκέντρωση» σε απολογισμό δημάρχου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Ιωάννου αναφέρει:

Ο προεκλογικός αγώνας, που ήδη έχει ξεκινήσει, έχει πολλές επιλογές στο ενεργητικό του. Όλες οι παρατάξεις προσπαθούν, με τις πάσης φύσεως δραστηριότητές τους, να πείσουν τους συμπολίτες μας ότι είναι γι’ αυτούς η άριστη επιλογή τους στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Έτσι οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις προσέλκυσης ψηφοφόρων, ανάλογα με τις περιστάσεις, τον χρόνο που υπολείπεται μέχρι τις εκλογές ή ακόμα και τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες όμως απαιτείται από όλες τις παρατάξεις να τηρούνται οι κανόνες της εκλογικής δεοντολογίας, οι οποίοι επιβάλλουν τουλάχιστον ειλικρίνεια και σαφείς και ξεκάθαρες προθέσεις. Γιατί τα λέμε όμως αυτά;

Έγινε μια εκδήλωση-προεκλογική συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Κατ’ αρχάς απόλυτη θεμιτή και επιβαλλόμενη δραστηριότητα και η οποία δεν θα μας απασχολούσε καθόλου για τους λόγους που πιο πάνω προαναφέραμε. Βέβαια, ήρθε και η απάντηση από τους συμπολίτες μας με την πολύ χαλαρή συμμετοχή τους.

Όταν όμως η προεκλογική αυτή συγκέντρωση «βαφτίζεται» ξαφνικά απολογισμός δημάρχου είναι πρόκληση και υποτίμηση της νοημοσύνης μας! Η δημοτική μας παράταξη Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, χρόνια τώρα, ειλικρινά, εκλιπαρεί και αυτό δεν είναι υπερβολή, να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να οργανωθεί από τη δημοτική αρχή ο θεσμικός απολογισμός του κ. δημάρχου, καλώντας όλους όσους προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με τον απαιτούμενο φυσικά διάλογο που θα επακολουθούσε. Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος δεν προέβη σε μια τέτοια άκρως δημοκρατική ενέργεια, επιβαλλόμενη άλλωστε από τη νομοθεσία, παρ’ όλες τις ετήσιες κατά καιρούς οχλήσεις μας.

Ο κ. δήμαρχος έχει κάθε δικαίωμα να αναδείξει και να εκθειάσει το έργο του, σε κάθε προεκλογική του συγκέντρωση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Δεν έχει όμως κανένα απολύτως δικαίωμα να ονομάζει αυτή τη συγκέντρωση  απολογισμό του Δήμου, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες που τον προβλέπουν και τον επιβάλλουν!  Είναι εντελώς αντιδεοντολογικό και δείχνει ανάγλυφα πώς η παράταξη του κ. δημάρχου αντιμετωπίζει τους συμπολίτες μας! Δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγνοεί τους πολίτες πέντε ολόκληρα χρόνια και ξαφνικά λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να τους θυμάται.

Αγαπητοί συμπολίτες ο νοών νοείτω… Αλλά έχουν γνώση και νου οι φύλακες και θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι! Ο χρόνος έφθασε!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet