Ο Μ. Γραφάκος μίλησε στη Λυκόβρυση για την ανάπτυξη της χώρας
Πολιτική

Ο Μ. Γραφάκος μίλησε στη Λυκόβρυση για την ανάπτυξη της χώρας

Ομιλία σε πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυκόβρυσης. Στην εκδήλωση συμμετείχε με ομιλία του και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

Στην τοποθέτησή του που είχε ως θέμα «Μικρότερο κράτος για μεγαλύτερη ανάπτυξη», ο Μανώλης Γραφάκος ανέλυσε με ποιους τρόπους η χώρα μας θα επωφεληθεί από ένα μικρότερο σε εύρος, κόστος, ρόλο και παρέμβαση Κράτος, προκειμένου να οδηγηθεί σε έξοδο από την κρίση και σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Τον Μανώλη Γραφάκο προλόγισαν η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δέσποινα Μεντεσίδου και ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε καταρχήν στους λόγους που οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι η χώρα μας κατάφερε να μπει στο ευρώ και να αποκτήσει ένα ισχυρό νόμισμα, δανείστηκε χάρη σε αυτό το ισχυρό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, αλλά αντί τα χρήματα του δανεισμού να οδηγηθούν σε υποδομές και παραγωγικές επενδύσεις, οδηγήθηκαν σε κατανάλωση και εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό, διογκώνοντας υπέρμετρα το έλλειμμα στο ισοζύγιο των εξωτερικών συναλλαγών.

Στη συνέχεια ανέλυσε με ποιο τρόπο μπορεί να αυξηθεί ο εθνικός μας πλούτος, μέσα από νέες επενδύσεις, αύξηση των εξαγωγών και αύξηση των εσόδων της χώρας από τον τουρισμό. Στο σημείο αυτό εξέφρασε την αισιοδοξία του, τόσο για την μελλοντική πορεία της χώρας μας, όσο και για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, που πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Υποστήριξε ότι η οικονομία μας θα πρέπει να εκμεταλλευθεί την αύξηση της ζήτησης σε νέα καινοτόμα προϊόντα αιχμής και να γίνει εξωστρεφής στοχεύοντας στη δημιουργία επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες, σε κλάδους αιχμής, ανταγωνιστικούς στο εξωτερικό, που θα αυξήσουν τις εξαγωγές της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι θα αλλάξει τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πρώτο μέλημα θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας διεθνώς, κυρίως με την εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που θα έχει ως στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η χώρα να υιοθετήσει καλές ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές που πέτυχαν αλλού, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο και την Πορτογαλία, όπως σημείωσε.

Υποστήριξε, τέλος, ότι «η χώρα μας πρέπει να απαλλαγεί από τον λαϊκισμό και να κάνει την επανάσταση της αλήθειας της σοβαρότητας και της κοινής λογικής, ώστε να προχωρήσει μπροστά ως μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet