Συνάντηση Παλαιοδήμου με Δ.Σ. Νεοπεντελικού και αδελφότητα αποπεράτωσης ναού
Αθλητισμός

Συνάντηση Παλαιοδήμου με Δ.Σ. Νεοπεντελικού και αδελφότητα αποπεράτωσης ναού

Δύο συναντήσεις είχε τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής του συνδυασμού Πεντέλη 2020 και υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος.

Η πρώτη, στην οποία συνοδευόταν από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γαλανόπουλο Νικόλαο ήταν με το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου του Νεοπεντελικού, το οποίο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Τσεβάς Γιώργος, ο αντιπρόεδρος,  Τζεβελέκας Βασίλειος και τα μέλη Χρυσάφης Δημήτρης, Τζεβελέκας Γεώργιος, Τσεβάς Αλέξιος.

Τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου ενημέρωσαν λεπτομερώς για τον τρόπο λειτουργίας και τη φιλοσοφία του συλλόγου, την ιστορία του και τη φετινή του πορεία, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο θέμα της διάθεσης αθλητικής εγκατάστασης από τον Δήμο για τη λειτουργία τμημάτων ακαδημιών και χώρου προπόνησης για την ανδρική ομάδα. Παράλληλα ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα της προμήθειας συνθετικού χλοοτάπητα στον χώρο του Κοινοτικού Γυμναστηρίου Νέας Πεντέλης στη θέση ΘΑΛΩΣΙ, «το οποίο δήθεν προωθεί η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης», όπως αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του, ο κ.  Άγγελος Παλαιοδήμος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία ιστορία, το έργο και τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο σωματειακό αθλητισμό, την ανάγκη διάθεσης επιχορηγήσεων από τον Δήμο ανάλογα με το μέγεθος των δραστηριοτήτων του συλλόγου, με έγκαιρο προγραμματισμό τους. Παράλληλα, ενημέρωσε «για τον εμπαιγμό της διοίκησης του Δήμου» για το θέμα της προμήθειας συνθετικού χλοοτάπητα για τον χώρο του Κοινοτικού Γυμναστηρίου Νέας Πεντέλης στη θέση ΘΑΛΩΣΙ, καθώς στη σχετική έκτακτη συνεδρίαση  του Δήμου Πεντέλης – την οποία όπως υποστήριξε προκάλεσε ο συνδυασμός του – η ίδια η διοίκηση παραδέχτηκε ότι ο χώρος είναι δημόσιος (και όχι δημοτικός), πολεοδομικά είναι εκτός σχεδίου δασικός και δεν υπάρχει καμία σχετική έγκριση από το δασαρχείο.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προωθήσει άμεσα:

  1. Την εκ νέου παραχώρηση στην ομάδα του Νεοπεντελικού του γηπέδου 5Χ5 στην Πεντέλη, (η οποία αδίκως σταμάτησε το Σεπτέμβριο του 2014 από τη διοίκηση του Δήμου) για τη λειτουργία των τμημάτων ακαδημιών της ομάδας.
  2. Την εξεύρεση χώρου στις παρυφές της πόλης ο οποίος, αφού προωθηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες (απόκτηση-παραχώρηση, έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κτλ), θα μπορέσει να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες της ιστορικής ομάδας του Νεοπεντελικού.

Η δεύτερη συνάντηση του κ. Παλαιοδήμου ήταν αυτή με την Αδελφότητα Αποπεράτωσης Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ Πεντέλης. Στην επίσκεψη αυτή ο επικεφαλής του συνδυασμού συνοδευόταν από τη δημοτική σύμβουλο Άντα Μπούσουλα, ενώ από πλευράς συλλόγου συμμετείχαν ο πρόεδρος, Μπουκουβάλας Δημήτρης και ο αντιπρόεδρος, Ραφτόπουλος Γεώργιος.

Τα μέλη του Δ.Σ της αδελφότητας ενημέρωσαν λεπτομερώς για το έργο τους και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε και η Δ.Κ. Πεντέλης να αποκτήσει έναν ολοκληρωμένο ενοριακό ναό. Τόνισαν ότι η Αρχιεπισκοπή έχει συνδράμει σε αυτό το έργο, στέλνοντας δύο νέους και  άξιους κληρικούς που λειτουργούν στον Ι.Ν. του Αγίου Σεραφείμ, δίνοντας ζωή στον υπό ανέγερση ενοριακό ναό, μέσα από δράσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, ενημέρωσαν για τις «αντιξοότητες» που αντιμετωπίζουν τα τελευταία τρία χρόνια και τα «ξαφνικά εμπόδια» που εμφανίστηκαν σε σχέση με τη δωρεά δημοτικού ακινήτου υπό διαλυτική αίρεση δικαίου για την αποπεράτωση του ναού.

Από την πλευρά τους, ο Άγγελος Παλαιοδήμος και η Άντα Μπούσουλα αναγνώρισαν το έργο της αδελφότητας, αλλά και τη σημαντικότητα της λειτουργίας του ενοριακού ναού, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Δ.Κ. Πεντέλης, η οποία στερείται άλλων ενεργών κοινωνικά ανοικτών συλλογικοτήτων. Δεσμεύτηκαν δε ότι ως δημοτική αρχή θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά τους, καθώς θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ τη λειτουργία ενοριακού ναού σε κάθε Δημοτική Κοινότητα της πόλης, για τον εκκλησιασμό των κατοίκων και για τις θρησκευτικές τελετές της ορθοδοξίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet