Για δεύτερη συνεχόμενη φορά χωρίς απαρτία το Δ.Σ. Χαλανδρίου – Περίεργες απουσίες…
Πολιτική

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά χωρίς απαρτία το Δ.Σ. Χαλανδρίου – Περίεργες απουσίες…

Άλλη μια μείζονα πολιτική κρίση περνά η διοίκηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσου, απότοκη κι αυτή της εδώ και καιρό χαμένης πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι και η σημερινή (Δευτέρα 15 Απριλίου) έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, με 57(!) θέματα στην ημερήσια διάταξη, δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί, ελλείψει απαρτίας.

Να θυμίσουμε ότι για τον ίδιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε και η τακτική συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 12 Απριλίου, με τον δήμαρχο να μιλά – σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook – για το «γνωστό μαύρο μέτωπο Κουράση, Καρατζά, ΛΑΕ, Θωμά», που «απέδειξε για άλλη μια φορά σήμερα ότι είναι αδίστακτο στην υπονόμευση των λειτουργιών της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προεκλογικές του σκοπιμότητες». Λίγες ώρες μετά, λάμβανε την απάντηση με επίσημη ανακοίνωση του τέως δημάρχου και νυν υποψηφίου Γιώργου Κουράση, ο οποίος κάλεσε τον δήμαρχο να μην «διχάζει» την πόλη, προσπαθώντας «να αποποιηθεί τις προσωπικές του ευθύνες, που αφορούν στην αδυναμία του να υπάρχει απαρτία», προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές «αναθέσεις, επιχορηγήσεις, διευθετήσεις, εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής… και σταματάμε εδώ».

Και σε αυτό το σημείο έρχεται να προστεθεί και το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τον ΧΕΥ9, στο Πάτημα Χαλανδρίου, όπου οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί κατά των σχεδιασμών της διοίκησης να μεταφέρει εκεί – όπως υποστηρίζουν – την υπηρεσία καθαριότητας, σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Μάλιστα, οι κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ανακληθούν άμεσα οι σχετικές μελέτες. Το συγκεκριμένο αίτημα υπογράφουν, όπως μαθαίνουμε, 19 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι αναμένουν από τη διοίκηση να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Σώμα. Και όπως δηλώνουν κάποιοι εξ αυτών, μέχρι τότε δεν είναι διατεθειμένοι να… προσφέρουν απαρτία στον κ. Ρούσσο.

Μια απαρτία που, ωστόσο, εμφανίζει κι άλλα «προβληματικά» σημεία. Όπως, για παράδειγμα αυτό που πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή, ότι την ώρα που στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου η πρόεδρος του Σώματος, Ευαγγελία Γαλάνη, είχε συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση (χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «κατεπείγουσα, λόγω της αναγκαιότητας λήψης αποφάσεων για τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της πρόσκλησης και άπτονται ζητημάτων που αφορούν στη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών του Δήμου»), παρακαλώντας τους συναδέλφους της να παραστούν όλοι, η ίδια βρισκόταν σε εκδήλωση συλλόγου της πόλης, όπου μάλιστα εκφώνησε και χαιρετισμό! Μαζί της, επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρισκόταν και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Γεράσιμος Λυμπεράτος. Άρα, με το… καλησπέρα, από τη λειψή δημοτική ομάδα της διοίκησης έλειπαν δύο στελέχη. Εκ των πραγμάτων, δύσκολο να γίνει πλειοψηφία…

Σε κάθε περίπτωση, απ’ ό,τι μαθαίνουμε ορίστηκε νέα συνεδρίαση – τακτική αυτή τη φορά – για την Παρασκευή 19 Απριλίου και εκεί θα δούμε αν θα «τριτώσει» το κακό για τη διοίκηση του Σίμου Ρούσσου ή τελικώς η πρόεδρος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Σώματος…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet