Ενότητα: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι από την υποβάθμιση στο Νέο Μαρούσι
Κοινωνία

Ενότητα: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι από την υποβάθμιση στο Νέο Μαρούσι

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι» συναντήθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στο πλαίσιο των προεκλογικών της επαφών για την οριστικοποίηση του προγράμματος της.

Ο πρόεδρος Δ. Σταμέλος και τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα της περιοχής που είχαν καταγράψει σε εκτενέστατο υπόμνημα.

Κοινή διαπίστωση όλων η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση της περιοχής από τη διοίκηση Πατούλη.

«Ήρθα εδώ και 25 χρόνια, ξόδεψα μεγάλα ποσά για να φύγω από το κέντρο της Αθήνας και να ζήσω σε καλύτερες συνθήκες και τώρα σκέφτομαι να πουλήσω το σπίτι μου και να φύγω», δήλωσε, όπως επισημαίνει η παράταξη, με πίκρα και αγανάκτηση, κάτοικος της περιοχής.

Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση σε εποικοδομητικό κλίμα.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης που έχουν υποστεί τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Στην ανακοίνωσή της, με θέμα «Νέο Μαρούσι – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι από την υποβάθμιση», η παράταξη επισημαίνει σχετικά:

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τη δημοτική Αρχή από τις ευθύνες της.

Στο πλαίσιο του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού η διοίκηση θα έπρεπε να είχε ιεραρχήσει τις ανάγκες των γειτονιών του Αμαρουσίου και με τη δική τους συναίνεση να αρχίσει να εφαρμόζει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Θα μπορούσε να περιορίσει τις σπατάλες και να διοχετεύσει χρήματα για τις ανάγκες των γειτονιών αντί των έργων βιτρίνας.

Η τακτοποίηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων, η προστασία των παραρεμάτιων περιοχών, η χωματερή στη Μεσογείων, η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών, η ασυδοσία των εκπαιδευτηρίων Δούκα στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το κυκλοφοριακό, αποτελούν μερικά από τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής που συζητήθηκαν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης υποσχέθηκαν ότι θα αγωνιστούν για τα προβλήματα της περιοχής από όποια θέση και αν βρεθούν μετά τις δημοτικές εκλογές, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα.

Στη συνάντηση με το Σύλλογο συμμετείχαν από πλευράς παράταξης οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αναλυτής, Αφ. Γεωργίου, Χρ. Κιτσάκη και Π. Μπατσούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet