Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Σε εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου ο Π. Βραχνός

0
143 Προβολές

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου εκδήλωση -δεύτερος κύκλος ομιλιών- με θέμα «Θεός και μουσική», μία προσέγγιση της έννοιας του Θεού και της μουσικής μέσα από τη Φιλοσοφία και την Τέχνη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή, υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Πάνος Βραχνός.

Την Ορχήστρα διηύθυνε ο διεθνούς φήμης πιανίστας και αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών.

Την εκδήλωση συμπλήρωσε η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου.

Το πρώτο μέρος αφορούσε στην ομιλία του κ. Τσαμπρόπουλου με ερμηνεία Βυζαντινών Ύμνων και θρήνων της Μ. Εβδομάδας από την κ. Νεκταρία Καραντζή. Ακολούθησε βυζαντινός ο χορός «Άδοντες και Ψάλλοντες»  υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου.

Η χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου «Ελληνορθόδοξης Παράδοσης», υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη, ολοκλήρωσε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, συναυλία «Βυζαντινών Χορωδιακών Συνόλων».

Στην εκδήλωση, εκτός από τον υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου Πάνο Βραχνό και μέλη του συνδυασμού του, παρευρέθηκαν και άλλοι επίσημοι, μεταξύ των οποίων οι πρώην υπουργοί Ν. Φίλης και Γ. Παπαθανασίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βραχνός είχε συνομιλία και ιδιαίτερη συνάντηση για τα θέματα της Εκκλησίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ.  Ιερώνυμο, τους πρώην υπουργούς κ.κ. Φίλη και Παπαθανασίου και τους εκλεκτούς συντελεστές της εκδήλωσης με προεξάρχοντα τον π. Λάμπρο Ανδρεάκη τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά για την υπέροχη ευκαιρία που έδωσε σε όλους να απολαύσουν την άρτια και υμνολογική βραδιά με την ευκαιρία της προετοιμασίας όλων για το Πάσχα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up