Στα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Στα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα η Ρ. Δούρου

Επίσκεψη στα έργα που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι έτσι η Περιφέρεια αποκαθιστά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, σε αυτό το απέραντο εργοτάξιο στη Μάνδρα, όχι για να υποσχεθούμε έργα, αλλά για να διαπιστώσουμε την πρόοδο δύο σημαντικών έργων, που τα είχε ανάγκη η “πίσω αυλή της Αττικής” εδώ και δεκαετίες», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της διευθέτησης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και τη νέα χάραξη της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών καθώς ο παλιός δρόμος «είχε φτιαχτεί από την εποχή της χούντας μέσα στην κοίτη του ρέματος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης.

«Είναι έργα που δεν έγιναν μετά από τις φονικές πλημμύρες αλλά είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί στην αρχή της θητείας μας, τον Οκτώβριο του 2014 και που σήμερα ολοκληρώνονται. Έργα που πέρασαν από τα χαρτιά στην πράξη, από τη δική μας διοίκηση, χάρη στη συντονισμένη δουλειά αιρετών και υπηρεσιακών, μια δουλειά που αντιμετώπισε όλες τις χρόνιες παθογένειες, δυσλειτουργίες και γραφειοκρατίες. Και τους ευχαριστώ όλους και όλες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς κάνουμε δημόσιο, χωρίς διόδια δρόμο σε αντίθεση με την πρόταση Μητσοτάκη»

Αναφερόμενη δε ειδικά στο έργο της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού, η περιφερειάρχης επισήμανε ότι «ήδη έχουν παραδοθεί τα πρώτα 3 χιλιόμετρα, συνεχίζεται για τα επόμενα 17 χιλιόμετρα με πρόβλεψη να φθάσει ως το 42ο χιλιόμετρο». «Έγινε γνωστό στο πανελλήνιο επειδή ο κ. Μητσοτάκης το έταξε ως έργο προς υλοποίηση αν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου» παρατήρησε η ίδια επισημαίνοντας ότι «σε αντίθεση με την πρόταση Μητσοτάκη, ο δρόμος που κάνουμε εμείς είναι δημόσιος, χωρίς διόδια».

«Δεν μιλάμε για έργα – μακέτες, αλλά για πραγματικά έργα»

«Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για δύο σοβαρά έργα υποδομής σε φάση ολοκλήρωσης. Δεν μιλάμε για έργα – μακέτες. Αλλά για πραγματικά έργα» ανέφερε η ίδια.

Το πρώτο έργο αφορά στο αντιπλημμυρικό της εκτροπής του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και διευθέτησης χειμάρρου Σούρες, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ. Έχει υλοποιηθεί κατά 75%, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Το δεύτερο αφορά στη δημιουργία ενός νέου, ασφαλούς δρόμου, με νέα χάραξη, εκτός ρέματος. Σε αντίθεση με την προηγούμενη. Πρόκειται για τη νέα χάραξη της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη. Δηλαδή την εκτροπή της Παλιάς Εθνικής Οδού και την παράκαμψη του τμήματός της που εμπλέκονταν με το ρέμα Σούρες. Έργο προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι στο 40% της υλοποίησής της και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά από την καταστροφική πλημμύρα, μέσα σε δύο μήνες, αποκαταστήσαμε 3 χλμ. από την Παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, στο κομμάτι που διασταυρωνόταν με το ρέμα, για να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία και η επικοινωνία της περιοχής – κάτι πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία.

Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην περαιτέρω στήριξη του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, με 10 εκατομμύρια για τους ντόπιους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πλημμύρα του 2017. Ειδικότερα, με 5 εκατομμύρια ευρώ για απώλεια εισοδήματος που είχαν οι ντόπιες επιχειρήσεις και με 5 εκατομμύρια για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Την περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Νάσος Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Ισότητας, Νικολέττα Δανιά, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πάρκων και Αλσών, Βασιλική Λάσκαρη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, Ταξιάρχης Φαρμάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Παναγιώτα Παππά, η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Κρητικού, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χριστόφορος Δανάκος, Φωτεινή Καρυστινάκη, Κατερίνα Λογοθέτη, Ηλίας Μεσολογγίτης, Κουήν Μινασιάν, Βασίλης Μπουρνάς, Βασίλης Πανταζής, Άρης Στοφορίδης και Αγγελική Τσολομύτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet