Γ. Θωμάς: Ο Παρθενώνας συμπαραστέκεται στην Παναγία των Παρισίων 
Πολιτισμός

Γ. Θωμάς: Ο Παρθενώνας συμπαραστέκεται στην Παναγία των Παρισίων 

Να διατεθεί ποσό ενός μηνός από τα εισιτήρια εισόδου στην Ακρόπολη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων προτείνει ο πρ. γενικός γραμματέας υπουργείου  Πολιτισμού, Γιώργος Θωμάς.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

Ο Παρθενώνας συμπαραστέκεται στην Παναγία των Παρισίων

Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να είναι παρούσα στην προσπάθεια αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων. Η παρουσία της αυτή θα έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό.

Για τον σκοπό αυτό προτείνω συμβολικά, το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, να ανακοινώσει τη διάθεση, για την αποκατάσταση του μνημείου, των εισπράξεων ενός μηνός του καλοκαιριού 2019, από τα εισιτήρια των επισκεπτών στην Ακρόπολη.

Για τον μήνα αυτό να εκδώσει ειδικά αναμνηστικά αριθμημένα εισιτήρια, με απεικόνιση την Παναγία των Παρισίων και τον Παρθενώνα και με το επίγραμμα «Ο Παρθενώνας συμπαραστέκεται στην Παναγία των Παρισίων».

Τα εισιτήρια αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν και από το διαδίκτυο, να έχουν απεριόριστη χρονική διάρκεια και έτσι θα μπορούν να αγοραστούν και από μελλοντικούς επισκέπτες ή από πολίτες από όλον τον πλανήτη, που θα θέλουν απλά να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αποκατάστασης του μνημείου, και για αυτή τους τη συνεισφορά θα μπορούν να έχουν ένα μοναδικό αναμνηστικό, στο οποίο θα απεικονίζονται δύο Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet