Ο Γ. Πατούλης στα κεντρικά γραφεία και σε αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών
Περιφέρεια Αττικής

Ο Γ. Πατούλης στα κεντρικά γραφεία και σε αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών

Τα κεντρικά γραφεία της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. στον Ρέντη και το αμαξοστάσιο στην Πέτρου Ράλλη επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους και από τη διοίκηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες της εταιρείας.

Πρώτος σταθμός του Γ. Πατούλη ήταν το αμαξοστάσιο στην Πέτρου Ράλλη, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΣΥ, Κώστα Σιορίκη, τους προϊστάμενους και τους  εργαζόμενους για τις συνθήκες εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε για την ανάγκη αντικατάστασης του γερασμένου στόλου (περίπου 30%), για τις ελλείψεις προσωπικού, για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, και για το ζήτημα της ασφάλειας κατά τη διάρκεια εργασίας. Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα κατάργησης της λειτουργίας του αμαξοστασίου στο Ελληνικό με συνέπεια τη μεγαλύτερη χιλιομετρική μετακίνηση και την αύξηση του κόστους λειτουργίας του στόλου των λεωφορείων.

Όπως επισημαίνει ο συνδυασμός του κ. Γ. Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική, σε πολλές περιπτώσεις ο στόλος των οχημάτων δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες συχνότερων δρομολογίων, ενώ τα προβλήματα στην κυκλοφορία επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Λόγω έλλειψης οχημάτων σε γραμμές που απαιτείται η δρομολόγηση 17μετρων λεωφορείων, κινούνται 12μετρα λεωφορεία. Το ζήτημα της ασφάλειας των οδηγών, αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία των επιβατών δημιουργούν εντάσεις και συχνά προκαλούν διαπληκτισμούς.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε και για το νέο σύστημα τηλεματικής λειτουργίας των γραμμών. Τα στατιστικά στοιχεία και η real time παρακολούθηση των δρομολογίων μπορούν να αξιοποιηθούν, όχι μόνο για να βγουν συμπεράσματα, αλλά και για να βελτιωθούν τα δρομολόγια.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Γ. Πατούλη ήταν τα κεντρικά γραφεία των Οδικών Συγκοινωνιών όπου είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ, Γ. Γλυκό, καθώς και με εργαζόμενους.

Γ. Πατούλης: Ως περιφερειάρχης θα εργαστώ για τη σωστή λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΟΣΥ Α.Ε. δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να έχει κομβικό ρόλο στη βελτίωση των οδικών συγκοινωνιών και υπογράμμισε ότι «σωστή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σημαίνει και καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών».

Ο Γ. Πατούλης, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας της ΟΣΥ με την Περιφέρεια, τόνισε ότι η βελτίωση του οδικού δικτύου, η ασφάλεια, καθώς και η απρόσκοπτη και δωρεάν μετακίνηση ευπαθών ομάδων χρειάζεται να είναι στις βασικές προτεραιότητες.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης του αμαξοστασίου στο Ελληνικό επισήμανε ότι μπορεί η Περιφέρεια με τη συνεργασία των δήμων της περιοχής να βρει κατάλληλο χώρο που θα λύνει το πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet